Kvällsskola: Mode

Är modedesigner ett drömyrke för dig? Då kan Mode på Beckmans Kvällsskola vara ett steg på vägen.

Förberedande utbildning

Utbildningen ger en grundläggande orientering inom modedesign, modeteckning och mönsterkomposition. Den förbereder dig som ska söka vidare till högre designutbildningar, men passar också för dig som vill ta ett steg i karriären, kompetensutveckla dig eller ändra inriktning på ditt nuvarande arbete.

Yrkesverksamma lärare

Undervisningen leds av yrkesverksamma designers och illustratörer inom textil, mode och form.

Modedesign och mönsterkomposition är huvudämnen

Fokus ligger på ämnena modedesign och mönsterkomposition där kollektionsframtagning i skiss, övningar i kreativ process från research via analys till plagg och kollektionsidéer, materiallära och övningar i färgkunskap ingår. I ämnet mönsterkomposition undersöker du rapporteringsteknik och färgsättning/färgställningar. Vårt mål är att ämnena ska inspirera, utveckla och stärka din känsla för form och ditt eget uttryck samt uppmuntra dig till diskussion kring mode och design.

Figur- och modeteckning, kroki, stoff- och studieteckning, samt teknisk teckning är också viktiga delar av kursen. Dessutom ingår en kort genomgång i grafisk form med anknytning till mode och textil samt en presentation av modeteori.

I kursen ingår också att skapa och presentera en individuell portfolio, vilket är den handling som nästan enbart används som merithandling inom designbranschen.

Två kvällar i veckan

Undervisning i form av föreläsningar och workshops två kvällar i veckan. Därutöver kräver uppgifterna/projekten att du arbetar självständigt med att färdigställa dessa utöver schemalagd tid.

Ansök senast 18 maj

Här ansöker du till läsåret 2020/21.

Vad kostar de förberedande utbildningarna?

Avgiften för läsåret 2019/20 är 34 000 kronor. Den betalas före kursens början. De förberedande utbildningarna är inte CSN-berättigad. Genom ett samarbete med Human Finans finns dock möjligheten att dela upp din betalning i 6 eller 12 månader. Du kan också dela upp betalningen på längre tid men då tillkommer ränta. Läs mer om hur det går till här.