Kvällsskola: Form

Design påverkar oss i vår vardag. Kvällsskolan Form ger dig en grundläggande orientering i formgivning av produkter, objekt och rum.

1-årig förberedande utbildning inom design

Utbildningen ger en grundläggande orientering i produkt- och möbelformgivning, inredning samt ger en viss konstnärlig grund. Den förbereder dig som ska söka vidare till högre designutbildningar, men passar också för dig som vill ta ett steg i karriären, kompetensutveckla dig eller ändra inriktning på ditt nuvarande arbete.

Lärarna är yrkesverksamma

Undervisningen leds av yrkesverksamma formgivare, inredare och konstnärer, bland dem formgivarna Fredrik Paulsen, Anna Holmqvist (Folkform) och Anna Irinarchos, arkitekten Buster Dehlin och konstnären Markus Degerman (Uglycute).

Design är huvudämnet

Kursens huvudämne är design, där möbeldesign, produktformgivning, inredning, materialkunskap, ritteknik och ljus ingår som delmoment. Teoretiska och praktiska övningar ger dig möjlighet att möta och fördjupa dig i formgivningens värld, där kompositioner i både två och tre dimensioner undersöks. Vårt mål är att ämnet ska inspirera, utveckla och stärka din känsla för form och ditt eget uttryck samt uppmuntra dig till diskussion kring formgivning och design. Övningar i grundläggande rit- och skissteknik, en orientering i olika material och dess egenskaper, färglära och designhistoria ingår också inom ramen för detta ämne. Därutöver ingår ämnena kroki, teckning/måleri och skulptur i kursen.

I kursen ingår också att skapa och presentera en individuell portfolio, vilket är den handling som nästan enbart används som merithandling inom designbranschen.

Två kvällar i veckan

Undervisning i form av föreläsningar och workshops två kvällar i veckan. Därutöver kräver uppgifterna/projekten att du arbetar självständigt med att färdigställa dessa utöver schemalagd tid.

Här hittar du lärarna för våra förberedande utbildningar

Ansök till Beckmans Kvällsskola öppnar i januari 2021

Den 25 januari öppnar ansökan till Beckmans Kvällsskola för läsåret 2021/22. Läs om hur du söker här

Vad kostar de förberedande utbildningarna?

Avgiften för läsåret 2019/20 är 34 000 kronor. Den betalas före kursens början. De förberedande utbildningarna är inte CSN-berättigad. Genom ett samarbete med Human Finans finns dock möjligheten att dela upp din betalning i 6 eller 12 månader. Du kan också dela upp betalningen på längre tid men då tillkommer ränta. Läs mer om hur det går till här.

Designstipendiet

Sedan 2019 finns Designstipendiet att söka för dig som vill läsa på Beckmans Kvällsskola. Designstipendiet är instiftat av Robert Weil Family Foundation och täcker kostnaden för utbildningen och kan sökas av alla som har lämnat in sin ansökan till Beckmans Kvällsskola senast den 18 maj. Ansök om Designstipendiet här

Läs intervju med 2019-års Designstipendiat Emilia Lamberg