Lediga tjänster

Vi söker en adjunkt i sömnad. Tjänsten är på 30% av heltid och är en allmän visstidsanställning ht18/vt19.

Om Beckmans Designhögskola

Beckmans Designhögskola utbildar inom tre konstnärliga kandidatprogram (180 hp): Visuell kommunikation, Mode och Form.  

Beckmans Designhögskola är en enskild utbildningsanordnare och har sina lokaler på Brahegatan 10 i Stockholm.  Vi har 123 studenter och 30 anställda inom lärarkår och administration, vi anlitar över hundra namnkunniga gästlärare och samarbetar nära med branscher och plattformar som vi delar intressen med. Beckmans befinner sig i en ständig utvecklingsfas där ny kunskap, perspektiv på mångfald, jämlikhet och hållbarhet genomsyrar frågor som direkt kopplas till Mode. Vårt mål är att utbilda studenter med stark individuell konstnärlig förmåga, vara en relevant plats för ämnesutveckling inom våra fält samt en intressant samarbetspartner.  

Adjunkt till Modeavdelningen

Nu söker vi en adjunkt till avdelningen för Mode. Vi tror att Du har god förmåga att stimulera studenternas individuella utveckling utifrån deras intressen och mål samtidigt som Du engagerar dig i högskolans krav och utmaningar.  Din hemvist på Beckmans Designhögskola blir avdelningen Mode. 

På Beckmans betonas kollegiala samarbeten och ämnesutveckling.  Dina arbetssysslor kommer främst att vara handledning i sömnad och mönsterkonstruktion/drapering samt hjälpa till vid provningar. Du kommer ansvara för sy- och sticksal samt materialförråd. I tjänsten ingår även en viss del kursansvar med tillhörande administration. Du förväntas svara för ämnet ”sömnad och konstruktion” och att utveckla detta efter de förändringar som sker i branschen/omvärden.  

Du som söker:  

 • Har stora kunskaper i och god erfarenhet av sömnad och mönsterkonstruktion. 
 • Behärskar och kan själv hantera lättare underhåll på industrisymaskiner såsom raksöm och overlock samt press-stationer. 
 • Har erfarenhet av att undervisa inom mer avancerad klädsömnad. 
 • Har god samarbetsförmåga, är flexibel samt noggrann i utförandet av administrativa sysslor. 

Meriterande är: 

 • Kontaktnät inom ämnet både i Sverige och utanför gränserna. 
 • Goda språkkunskaper 
 • Pedagogisk utbildning 
 • Erfarenhet av sömnadsarbete och produktion på stora som små företag inom modebranschen. 
 • God materialkunskap och erfarenhet av att arbeta i skinn 

Vi ser gärna att du som söker har en praktik där du rört dig mellan mindre och större uppdrag, mellan kommersiella och egeninitierade projekt. Stor vikt läggs också vid personlig lämplighet.   

Sök senast 15 augusti 

Tjänstens omfattning är 30% av heltid i form av en allmän visstidsanställning med tillträde i september 2018 enligt överenskommelse, sista anställningsdatum 14 juni 2019. Större delen arbetstiden är förlagd till schemalagda kurser, handledning och avdelningsmöten.  Beckmans Designhögskola tillämpar kollektivavtal.   

Sista ansökningsdag 15 augusti 2018. Din ansökan som ställs till jobbansokan@beckmans.se skall märkas adjunkt Mode och bör innehålla:  

 • Personligt brev 
 • CV 

Beckmans Designhögskola är personuppgiftsansvarig, vilket innebär att vi är ansvariga för hur dina personuppgifter behandlas och att dina rättigheter tas tillvara. Vår policy för behandling av personuppgifter finner du här.