Airbag livboj

Jag har formgivit en airbaglivboj som är tänkt att fungera som ett smidigt alternativ till befintlig livräddningsutrustning såsom livboj eller flytväst då vi sällan bär dessa med oss till naturbad runt om i skärgården.

Livbojen kommer i ett stöt- och vattentåligt case med handtag som gör den enkel och smidig att ta med sig både på land och i vatten. 

För att öppna fodralet avlägsnas resårbanden som omsluter caset. När du öppnat caset finner du enkla instruktioner för användning illustrerade på insidan av locket.

Tack vare att airbagen är komprimerad till storleken i inaktivt läge blir den lättare att hantera och kasta i jämförelse till en vanlig livboj. 

För att aktivera livbojen fäster du först öglan i änden av linan runt handleden för att säkerställa att du har kontroll över linan. Du kastar sen ut änden med livbojen till önskad position i vattnet. När livbojen slår i vattnet utlöses kolsyrepatroner i airbagen som blåser upp livbojen till sin fulla storlek.

Då livbojen är formad som en dragsko justeras den automatiskt efter kroppen när den placeras runt midjan och linan dras åt.

Livbojen är lätt sett till vikt (1,2kg) vilket gör den smidig att ta med sig i strandväskan, båten eller i kajaken.