Tulips from my childhood

Tulips from my childhood

Textilt verk 1.2x3 m. Utfört i en kurs i konstnärlig gestaltning. Vi skulle tolka ett av våra tidigaste minnen. Mitt minne var när jag tejpade alla väggar hemma hos min mormor och morfar. Istället för att få skäll köpte min morfar tejp som går att ta bort från tapeter, så att jag kunde fortsätta tejpa. Jag ser detta om en stor uppmuntran jag fick av vuxenvärlden när jag var liten till att få vara kreativ och utan hämningar i skapandet. För detta är jag evigt tacksam.

Vidare valde jag att tolka ett av mina tidiga verk (ca 3-4 års ålder) som var en målning i akryl föreställande en tulpan, svenska flaggan samt en annan blomma i min samtid. Jag tolkade den i textil form med att arbeta på samma naiva sätt med impulsivitet och handens tankekraft som metod. Det som är väldigt intressant är att en klar utveckling syns om man jämför längst upp på tyget där jag började med slutet, för där syns ett helt annat flow i mönstret och en självsäkerhet i penseldragen.

Och detta av handens skapande utan planering. Det faktiska görandet kan driva tanken mer än vad tanken kan driva det faktiska görandet.