PLÅNBOK - SNÄLL

I samarbete med Designtorget skapade jag och Ida Björses (också från F18) en plånbok med visionen att både processen och resultatet skulle ta upp hållbarhet på ett nytt sätt. Vi ville skapa en produkt som var hållbar hela vägen. 

Vinsten av försäljningen går till människor på flykt via organisationen "Vi gör vad vi kan".  En ideell organisation som verkar för människor på flykt. 

Vi tror att social hållbarhet skapas i möten mellan människor, därför anordnade vi en workshops för ungdomar vilket ger dem möjlighet att bidra med sin kreativitet och sitt engagemang. På workshopen fick de marmorera papper och läder som sedan blev materialet till produkten. Här nedan kan du se en film från workshopen som hölls på Lava i Kulturhuset i Stockholm. 

Plånböckerna är marmorerade för hand med en ny teknik, som vi själva labbat fram. Ungdomarna fick marmorera en plånbok var, vilket gör varje produkt unik. 

Lädret är naturgarvat från Tärnsjö garveri som endast använder spill från matindustrin.

Tack till Nyströms läderverkstad, Lava Bibliotek och verkstad, Tärnsjö Garveri, Tilda Hedengren som gjort vår grafiska profil och alla som deltog på workshopen! <3