04. Drake—Arbetsprov

Det jag minns av flygande drakar från min barndom är att det var något en köpte en massa dyrt flashigt material till, tog hjälp av föräldrarna att bygga, lekte med i fem minuter för att sedan flyga den rakt ned i soptunnan. 

Med andra ord är att flyga drake i min värld något som är ett kort tidsfördriv där själva byggprocessen är en stor del av målet. 

Jag ville ta fram något som byggde på redan använt material och som skulle vara så pass enkelt att barnen kan klara av att bygga det själv men samtidigt utmana deras problemlösningsförmåga. 

Vart finns då material värdig en drake och som samtidigt omsätter en massa barn? På en snabbmatsrestaurang så klart! På McDonalds, i happy meal? Möjligtvis, men McDonalds är inte framåtsträvande direkt och deras kartong är lite väl tjock. Max är däremot betydligt mer nytänkande, med veganska alternativ, och påsar i både större storlek och nättare material.  

Så... Jag har helt enkelt tagit fram en ny design på den existerande Max-påsen som innehåller busenkla instruktioner för att skapa en alldeles egen flygande drake med endast påsen, sugrör och en liten sax. 

I varje påse medföljer också en liten trådspole. Instruktioner återfinns tydligt på baksidan av påsen och lyder: 

1. Klipp vid (A)
2. Vik vid (B) & klipp vid (C)
3. Veckla ut till platt ark
4. Måla (frivilligt)
5. Vänd arket
6. Klipp bort & vik
7. Trä sugrör genom flikarna
8. Fäst tråden i korsets mitt
9. Gå ut & flyg din drake