Carried away

I samarbetsprojektet med Ikea och briefen "New way out" så ville jag jobba med funktion och underlätta för folks vardag. Jag fick min ide till brickbordet när jag tänkte på när man ska sitta ute och äta på landet. Porslin, glas, mat och dricka ska bäras ut och in igen. Jag ville göra bärandet lättare och utgick från den  klassiska brickan och sidobordet i en kombo. Med ett handtag kan man bära desto mer. Den fick en hög sarg och ben för att skapa en känsla av ett bord. Med den höga relingen vill jag att man ska kunna utnyttja höjden och gjorde en tillhörande vin, dricksglas-hållare för fyra stycken glas. 

Brickbordet har många användningsområden och man kan ha den både inne och ute. Det är genom brukaren som funktioner uppstår och används på olika sätt. Någon kanske vill ha den i sitt badrum för att hänga en handduk och förvara toalettrullar i den. En annan kanske tycker den passar att plocka upp barnens leksaker eller plocka äpplen. Någon annan kanske vill ha den inomhus och ställa sina vinflaskor. 

Jag ville jobba med mönster och metall. Den fick ett vattenskuret mönster med inspiration från granatäpplet för att kunna se igenom och göra produkten lättare. Mönstret ska samspela med formspråket på benen och dom hängande vinglashållarna. Det går att föreställa sig granatäpplena i träden där dom växer på exotiska platser i världen. Granatäpple-mönstret ska även likna  och kunna tolkas som nypon, som är ett naturligt inslag i den skandinaviska floran.  Jag vill att mönstret ska kännas både skandinaviskt och internationellt. 

Foto: Eric Claesson Jacob  Tovedal 

Pulverlackad metall med björkdetaljer, Höjd: 60 cm Diameter: 40 cm