Flexsize Collection

Jag bestämde mig snabbt efter att jag gjort 10 intervjuer med olika kvinnor i början av mitt examenprojekt att jag ville göra plagg som skulle kunna fungera på olika kroppar och alltså inte ta hänsyn till de klassiska storlekssystemen utan istället till de kroppsformer vi har. Jag kan inte ensam påverka hur tex ett modemagasin väljer att visa kläder och i och med det påverkar människors självbild. Men jag kan genom min yrkesroll i modesystemet bestämma över det faktiska mötet mellan kroppen och kläderna.

Därför valde jag att göra flexibla kläder som kan vara flera storlekar på samma gång. Därmed inte sagt att alla kläderna i kollektionen ska fungera på alla världens människor, vi är olika och måste få fortsätta att vara det. Jag tror inte på lösningen att göra ett plagg som ska kunna fungera på alla (och ingen), dvs Onesize. Men plaggen ska kunna fungera på fler kroppar än just modellernas. Därför uppfann jag begreppet Flexsize.

För att ett plagg ska vara Flexsize måste det kunna växa och krympa på något sätt. I min kollektion tar det sig olika uttryck, ibland i materialet, ibland i designlösningar. Men alla plagg i kollektionen sträcker sig över flera storlekar och passar på olika människor med olika kroppsformer. Jag skulle vilja att mode vågade utvecklas, vågade göra saker på nya sätt och välkomnade nya idéer mer än vad modescenen gör idag. Detta är mitt förslag på ett av förhoppningsvis många nya sätt och lösningar.