WOW - premiär på FORMEX 2007 wow.kayjay.sePressrelease vecka 35/2007 ihop med FutureLab:
FutureLab tar hjälp av ung designer

 

Design- och strategibyrån FutureLab tar hjälp av KayJay Design, aka Sebastian Kjersén, när de inreder sitt nya kontor i Malmö.

 

Idéerna till armaturen WOW, som Sebastian Kjersén lanserar på Formex i veckan, fick Sebastian när han tillsammans med FutureLabs Creative Director Johan Johansson skissade på belysningsidéer till FutureLabs kontor i Malmö.

 

– Sebastian har varit praktikant hos oss på FutureLab och vi var involverade i hans förra armaturprojekt StyleBaroque, så vi vet vad han kan och han känner oss väl. Hans nya, spännande armatur WOW, har delvis tagit form utifrån våra diskussioner kring design och belysning, säger Johan.

 

WOW och förra årets nyhet StyleBaroque är båda tillverkade i miljövänlig wellpapp. Men där StyleBaroque använde sig av barockens symmetriska mönster, är WOW inspirerad av naturens oändliga variation av en och samma form. Armaturen är uppbyggd av åtta stycken grenar, alla med olika vinklar. Förutom det miljövänliga materialet är ljuskällan en 24V RGB LED, som är framtidens och den mest miljövänligaste källan till ljus.

 

– Att samarbeta med någon som både är designer och kund, har inneburit att jag fått mycket idéer och kunnat tänka in WOW i en riktig miljö redan på skisstadiet. Det har varit mycket stimulerande och har kortat designprocessen avsevärt, säger Sebastian.

 

WOW hittar du i Sjuhäradsforms monter C01:13 på Formex på Stockholmsmässan, 30 augusti - 2 september, 2007.

 

För vidare information:

Johan Johansson, mobil: +46(0) 702 09 95 72, e-mail: jj@futurelab.se

www.futurelab.se

www.futuredesigndays.com

 

 

 

WOW - Ny lampa från Sebastian KjersénSebastian Kjersén som går formlinjen på Beckmans och som även driver det framgångsrika företaget KayJay Design, har till Formex 2007 designat en ny lampa. WOW heter Sebastians senaste verk och bygger på samma koncept som lampan StyleBaroque – no. 106, som han debuterade med våren 2006. StyleBaroque har blivit mycket omtalad och omskriven i media och nu är det dags för en uppföljare.

WOW kommer med en helt ny, innovativ design som skiljer sig från StyleBaroque. Det som de båda lamporna har gemensamt är materialet som är i wellpapp. WOW är inspirerad av asymmetri och naturen och består av åtta stycken grenar, alla med olika vinklar. Förutom det miljövänliga materialet är ljuskällan i WOW en 24V RGB LED, som är framtidens och den mest miljövänligaste källan till ljus. Lampan levereras i ett platt paket och därmed sparas på onödiga CO2 utsläpp vid transporter.

Eftersom WOW levereras i ett platt paket får kunden sätta ihop sin lampa själv, efter eget önskemål. På så sätt blir varje lampa unik och ingen WOW liknar någon annan. När du ser en WOW hänga i taket förstår du hur lampan fått sitt namn. Den är väldigt enkel att sätta ihop och väger endast åtta kilo, vilket gör det möjligt att hänga WOW nästan var som helst i endast en krok. Lampan går att få i tre olika färger: högblank vit, högblank svart, samt wellpappfärgad.

Sebastian Kjersén har, trots att han bara är 22 år, utlovats som en mycket begåvad designer. Stefan Nilsson skriver i sin krönika om dagens unga designers i PLAZA MAGAZINE nr 06 2007: ”Den som vet vem Sebastian Kjersén är, har ett försprång. Borde du ha en lampa av Sebastian hemma eller inte?”

Sebastian startade KayJay Design för ett antal år sedan i samband med att han studerade produktdesign i Danmark. Det var då främst kläddesign som var i fokus i företaget. Sedan han började på Beckmans har han breddat kompetensen och alltmer gått över till webbdesign, men även fortsatt med produktdesign. Sebastian beskriver sitt företag som ett kreativt produktionsbolag. Där det finns ett behov av design har KayJay Design en lösning.

 

WOW hittar du i Sjuhäradsforms monter C01:13 på Formex på Stockholmsmässan, 30 augusti - 2 september, 2007.

 

För vidare information:

Sebastian Kjersén, mobil: +46(0) 702 02 84 68, e-mail: info@kayjay.se

wow.kayjay.se

www.kayjay.se

www.stylebaroque.com