Tre affischer av Beckmansstudenter vinnare i årets upplaga av Screen-tävlingen.">

Vinnare i Screen 2017

Tre affischer av Beckmansstudenter vinnare i årets upplaga av Screen-tävlingen.

Vinnarna är Jonathan Jervelind,  Emelie Svensson och Daniel Thor som alla går första året på programmet Visuell kommunikation. Affischerna är deras tolkningar av temat kärlek.

Humor och villkorslös kärlek

–Jag ville fånga känslan av att det ibland känns som att alla i ens omgivning tycks ha så lätt för kärlek. Känslan att inte veta om du ska titta bort eller inte när paret du umgås med plötsligt övergår från en mysig puss till ett okontrollerbart hånglande. Känslan att ibland känna sig totalt osynlig inför kärleken, säger Jonathan om sin affisch ”Femtioelfte hjulet”.

Emelie Svenssons affisch ”Var är min andra hälft?” är ett humoristiskt ifrågasättande av uttrycket ”Min bättre hälft” eller ”Min andra halva”. Många känner att kärleken är ett sätt att känna sig hel. Men betyder det att vi då ska se oss själva som halva människor?

”Vulkan” är Daniel Thors bidrag där han har valt att gestalta den villkorslösa kärleken till sitt barn och den emotionella explosion som väntar en nybliven förälder. Färgerna är starka och mjuka och skapar en omsorgsfull stämning över motivet samtidigt som de visar en kraftfullhet.

Vinnare utnyttjat screentryckets möjligheter bäst

En professionell jury bedömde samtliga bidrag. Sammanlagt utsågs tio vinnare – de som bäst utnyttjat screentryckets möjligheter och vars bidrag har den affischverkan som affischkonsten kännetecknas av.

Nyheter

Visa mer