Beckmansstudenterna Tor Westerlund och Lisa Borg, förstaårsstudenter i Visuell kommunikation, är två av vinnarna i årets upplaga av affischtävlingen Screen.">

Vinnare i Screen 2016

Beckmansstudenterna Tor Westerlund och Lisa Borg, förstaårsstudenter i Visuell kommunikation, är två av vinnarna i årets upplaga av affischtävlingen Screen.

Tema "Gräns"

"Gräns" var temat för årets tävling, ett tema som Tor och Lisa tolkat på olika sätt.

—Min affisch visar gränserna som kolonialmakterna drog 1885 med linjal. Ett beslut som helt bortser från människorna och deras anknytning till landskapet och som ligger till grund för konflikter i modern tid, berättar Tor.

Lisas tolkning av temat handlar om döden.

”För alla oss människor är väl ändå den tydligaste av alla gränser döden. Jag har valt att illustrera hur jag ser döden, och kanske till och med hur just du ser döden. Begravningen, hjärtat som stannat, bilkraschen, lömska ormen och döden själv.

Döden som enligt Tranströmer kommer mitt i livet och tar mått på människan, att besöket glöms bort men att kostymen sys i det tysta,” skriver Lisa om sin tolkning.

Tävling som premierar screentrycket

Den årliga tävlingen Screen premierar screentrycket. Bidragen bedöms av en professionell jury som i år valde ut 10 vinnare från 140 bidrag.

I år medverkade studenter från Beckmans Designhögskola, Berghs School of Communication, Broby Grafiska, Forsbergs Skola, HDK Göteborg, Hyper Island, Högskolan Dalarna, Konstfack, Medieinstitutet, Nyckelviksskolan, Xenter Botkyrka och Yrgo – Göteborg.

Nyheter

Visa mer