Nu söker vi allmän visstid i 6 mån 50% av heltid som adjunkt i visuell kommunikation med inriktning digitala medier.">

Vill du jobba med visuell kommunikation på Beckmans?

Nu söker vi allmän visstid i 6 mån 50% av heltid som adjunkt i visuell kommunikation med inriktning digitala medier.

Visstiden gäller 6 månader från augusti 2017–feb 2018, enligt överenskommelse

Beckmans Designhögskola är en av världens minsta konstnärliga högskolor med 123 studenter och 30 anställda. Utöver dessa anlitar vi en rad gästlärare och samarbetar ofta nära branscher och människor vi delar intressen med. Idag driver vi tre konstnärliga kandidatprogram (180 hp) inom Visuell kommunikation, Mode och Form. Beckmans Designhögskola är en enskild utbildningsanordnare och har sina lokaler på Brahegatan 10 i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla Beckmans?

Beckmans befinner sig i en utvecklingsfas där ny kunskap, perspektiv på mångfald, jämlikhet, innovation och hållbarhet genomsyrar frågor som direkt kopplas till grafisk form och visuell kommunikation.

Vårt mål är att vara en relevant plats för ämnesutveckling inom våra fält, en intressant samarbetspartner och att utbilda studenter med stark individuell kreativ och konstnärlig förmåga – från idé och koncept till färdig lösning. Vi tror därför att du har god förmåga att stimulera studenternas individuella utveckling utifrån deras intressen och mål samtidigt som du engagerar dig i att utveckla de digitala möjligheterna och labben på skolan.

Din hemvist på Beckmans Designhögskola blir avdelningen Visuell Kommunikation, men du kommer även samverka med övriga kollegor inom både stödverksamhet och kärnverksamhet på skolan. På Beckmans betonas kollegiala samarbeten och ämnesutvecklings. En adjunkts uppgifter fördelas mellan undervisning, digitalt verkstadsansvar och kollegialt arbete. Du kommer möta många människor med olika förkunskaper och behöver därför vara både pedagogiskt kunnig och intresserad.

Du som söker:

  • Har stor kunskap i och en egen praktik inom digitala medier och verktyg
  • Behärskar mjukvara så som Adobes Indesign, Photoshop, Illustrator och After Effects.
  • Har erfarenhet av att både undervisa på högskolenivå och utveckla digitala verkstäder/labb
  • Har mycket god förmåga att samarbeta, är flexibel och har god förmåga att utföra administrativa sysslor

Meriterande är dessutom:

  • Erfarenhet av undervisning och arbete med t ex mjuk- och hårdvara i stil med Arduino, MaxMSP, VR etc
  • Vi ser gärna att du som söker har en praktik där du rört dig mellan mindre och större uppdrag, mellan kommersiella och egeninitierade projekt. Stor vikt läggs också vid personlig lämplighet.

Tjänstens omfattning är 50% av heltid varav större delen av tiden är förlagd till fyra halvdagar i veckan på skolan där du arbetar både med löpande uppgifter och kurser.

Beckmans Designhögskola tillämpar kollektivavtal. Tillträde efter överenskommelse inför höstterminen 2017.

Ansökan bör innehålla:

  • Personligt brev
  • CV
  • Referensarbeten
  • Referenser

Du som vill söka lämnar senast torsdag den 1 juni 2017 din ansökan till tf Programansvarig Samira Bouabana. Ansökan ska innehålla relevant dokumentation som stödjer din ansökan samt ett personlig brev som redogör för din syn på arbetet. En tjänsteförslagsnämnd kommer att kalla till intervjuer.

Nyheter

Visa mer