Vi söker rektor till Beckmans Designhögskola

Beckmans Designhögskola är en av Nordens ledande konstnärliga högskolor för mode, form och visuell kommunikation. Nu söker vi en rektor som skall skruva upp skolans kreativa lyskraft ytterligare.

—Vi söker brett efter en rektor som har förmågan att driva ett visionärt utvecklingsarbete. Skolan skall bidra till en hållbar och humanistisk framtid, och då är kreativ höjd, öppenhet, dynamik, energi och förändringsvilja viktiga verktyg för personen vi söker, säger Lars Strannegård, styrelseordförande vid Beckmans Designhögskola.

Skola med kreativ höjd

Beckmans grundades 1939 av reklamkonstnär Anders Beckman och modetecknaren Göta Trägårdh. De utgick från en humanistisk grundsyn, vilken innebar att tolerans, öppenhet, respekt, empati och övertygelsen om alla människors lika värde skulle genomsyra skolan. Denna grundsyn är på Beckmans mer aktuell än någonsin, och målet är att skolan skall stimulera individer till att växa kreativt, konstnärligt och professionellt. 

Skolan skall befinna sig i en ständig utvecklingsprocess, där viktiga inslag är samarbeten med företag och institutioner samt ett stort antal gästlärare som tillsammans med den fast anställda personalen säkerställer att skolan ligger i framkant. 

Högskola sedan 2003

Sedan 2003 är Beckmans högskola och driver idag tre konstnärliga kandidatprogram (180 hp) med inriktning mot Visuell kommunikation, Mode och Form i egenskap av enskild utbildningsanordnare. Det totala antalet helårsstudieplatser uppgår till 123 st. 

Till annonsen

Nyheter

Visa mer