Vi söker lektor i mönsterdesign

Vill du vara med och utveckla Beckmans? Sök tjänsten som lektor i mönsterdesign på Modeprogrammet!

Beckmans befinner sig i en utvecklingsfas där ny kunskap, perspektiv på mångfald, jämlikhet och hållbarhet genomsyrar frågor som direkt kopplas till grafisk form och visuell kommunikation.

Om tjänsten

Vårt mål är att vara en relevant plats för ämnesutveckling inom våra fält, en intressant samarbetspartner och att utbilda studenter med stark individuell kreativ och konstnärlig förmåga – från idé och koncept till färdig lösning. Vi tror därför att du har god förmåga att stimulera studenternas individuella utveckling utifrån deras intressen och mål samtidigt som du engagerar dig i högskolans krav och utmaningar och driver din ämnesutveckling.

Din hemvist på Beckmans Designhögskola blir avdelningen för Mode, men du kommer även samverka med övriga kollegor inom både stödverksamhet och kärnverksamhet på skolan. På Beckmans betonas kollegiala samarbeten och ämnesutvecklings. En lektors uppgifter fördelas mellan undervisning, ämnesutveckling och gemensamt högskolearbete. 

Du som söker

  • Har framstående praktik inom Mönsterdesign (textilt tryck) för modekläder. 
  • Är väl förtrogen med samtida Mönsterdesign och modescenen både nationellt och internationellt
  • Är intresserad av att utveckla ämnet Mönsterdesign för modekläder samt bedriva pedagogiskt utvecklingsarbete
  • Har mycket god förmåga att samarbeta, är flexibel och har god förmåga att utföra administrativa sysslor 
  • Har ett stort intresse och förståelse för högskolans uppdrag och ansvar 
  • Förtrogen med materialkunskap, modeteckning och/eller modedesign är meriterande. 
  • Får gärna ha ett brett kontaktnät. 

Vi ser gärna att du som söker har arbetat med både små uppdrag och storskaliga uppdrag för kommersiella kunder. Erfarenhet av egeninitierade projekt är meriterande men inget krav.

Du får gärna ha intresse för konstnärlig forskning. Stor vikt läggs också vid personlig lämplighet.

Sök senast 20 december

Du som vill söka sänder din ansökan till programansvarig för Modeavdelningen Pär Engsheden senast den 20 december 2017. Ansökan ska innehålla relevant dokumentation som stödjer din ansökan samt ett personlig brev som redogör för din syn på arbetet som lektor och en ämnesutveckling som intresserad dig. 

En tjänsteförslagsnämnd kommer att kalla till intervjuer och provföreläsningar. Tjänstens omfattning är 20-50% av heltid och tidsbegränsad 3 + 3 år. Beckmans Designhögskola tillämpar kollektivavtal. Tillträde enligt överenskommelse.

Om Beckmans

Beckmans Designhögskola är en av världens minsta konstnärliga högskolor med 123 studenter och 30 anställda. Utöver dessa anlitar vi en rad gästlärare och samarbetar ofta nära branscher och människor vi delar intressen med. Idag driver vi tre konstnärliga kandidatprogram (180 hp) inom Visuell kommunikation, Mode och Form. Beckmans Designhögskola är en enskild utbildningsanordnare och har sina lokaler på Brahegatan 10 i Stockholm.

Nyheter

Visa mer