Vi söker lektor i modedesign och print

Vill du vara med och utveckla Beckmans utbildning av modedesigner? Nu söker vi en lektor i modedesign och print på 50%.

Beckmans Designhögskola är en av Nordens ledande konstnärliga högskolor. Sedan 2003 har vi varit högskola och idag driver vi tre konstnärliga kandidatprogram (180 hp) inom Form, Mode och Visuell kommunikation.

Vill du vara med och utveckla Beckmans utbildning av modedesigner?

En rad av Sveriges framstående modedesigner har tagit sin examen hos oss. Nu söker vi dig som vill bidra till framtidens modescen i rollen som lektor inom modedesign och print.

Du har hög konstnärlig kompetens inom modeprint och applikation av print på plagg, samt är väl förtrogen med att skapa lärandesituationer inom två- och tredimensionell modedesign. Du har god insikt i modebranschen, antingen som designer vid ett företag eller under eget märke, med ett brett nätverk. Högskolepedagogisk erfarenhet är meriterande.

Vårt mål är att utbilda studenter med stark individuell kreativ och konstnärlig förmåga – från idé och koncept till färdig lösning. Som lektor har du god förmåga att stimulera studenternas individuella utveckling utifrån deras intressen och mål med sin utbildning.

Vi tror på samarbeten som metod att skapa kreativ dynamik. I våra kurser ingår därför programöverskridande projekt mellan våra olika utbildningar (Mode, Form och Visuell kommunikation) samt samarbetsprojekt med organisationer och näringsliv. Vi vill att våra studenter ska kunna verka i gränslandet mellan samtid och framtid, varför vikten av omvärldsperspektiv och förståelse av vad som driver utvecklingen betonas i utbildningarna.

Vi tror att du som söker:

  • har utbildning som modedesigner
  • har erfarenhet av modedesignutbildning på högskolenivå
  • har hög konstnärlig kompetens inom modeprint och applikation av print på plagg
  • har gedigen erfarenhet av modebranschen, antingen som designer vid ett företag eller under eget märke, med ett brett nätverk
  • har dokumenterat god samarbetsförmåga och ett flexibelt sätt att arbeta
  • ser ett värde i att arbeta med utbildning och har förmåga att driva och utveckla ämne och pedagogik vidare i samarbete med programmets programansvarige och högskolans övriga lektorer, studierektor och studenter

Högskolepedagogisk utbildning är meriterande.

Ansök senast 31 mars

Tjänstens omfattning är 50% av heltid och tidsbegränsad 3 + 3 år.

Beckmans Designhögskola tillämpar kollektivavtal.

Tillträde efter överenskommelse.

Vi vill ha din ansökan senast 31 mars 2016. Maila din ansökan till cilla.robach@beckmans.se

För mer information om tjänsten kontakta programansvarig Pär Engsheden, rektor Cilla Robach, eller studierektor Marie-Louise Bowallius.

Om Beckmans Designhögskola

Skolan grundades 1939 av reklamkonstnär Anders Beckman och modetecknaren Göta Trägårdh som ett alternativ till dåvarande Tekniska Skolan – nuvarande Konstfack, vilket har påverkat den vitala och kreativa atmosfär som fortfarande präglar Beckmans.

I Universitetskanslerämbetets granskning av konstnärliga högskoleutbildningar 2014 erhöll Beckmans Designhögskolas utbildningar i Mode och Visuell kommunikation omdömena ”hög kvalitet” och Formprogrammet fick ”mycket hög kvalitet”. Det totala antalet helårsstudieplatser uppgår till 123 st.

Skolan är centralt belägen i Stockholms innerstad och samarbetar frekvent med företag och institutioner i olika typer av projekt. Ett annat utmärkande drag är det stora antal gästlärare som varje läsår undervisar inom olika kurser och projekt – ytterligare ett sätt att redan under utbildningen ge studenterna breda utblickar samt en möjlighet att bygga kontaktnät.

Vi beaktar mångfald och jämställdhet.

Nyheter

Visa mer