Vi söker adjunkt med verkstadsansvar

Vill du vara med och utveckla Beckmans utbildning av framtidens designers? Vi söker adjunkt för en 50% tjänst för det konstnärliga kandidatprogrammet Form.

Adjunkt med verkstadsansvar med inriktning trä för Form inriktning produktdesign 

Beckmans Designhögskola är en av Nordens ledande konstnärliga högskolor. Sedan 2003 har vi varit högskola och idag driver vi tre konstnärliga kandidatprogram (180 hp) inom Form, Mode och Visuell kommunikation. Nu söker vi en adjunkt med verkstadsansvar med inriktning trä för Form inriktning produktdesign. 

Om Form på Beckmans

Form utbildar morgondagens designers som kommer verka inom produkt- och möbelformgivning samt rumslig gestaltning i olika grad. Våra främsta verktyg och fokus i utbildningen är designmetodik och gestaltning. Studenterna ska i huvudsak få insikt och förståelse för olika material och tekniker och ska kunna ta fram enkla prototyper och skalmodeller. Form erbjuder en utbildning som lägger en stark grund för att kunna arbeta som professionell designer i framtiden och vi vill uppmuntra, tillvarata och utveckla studenternas olika individuella uttryck. Designers ska kunna verka i gränslandet mellan samtid och framtid, varför vikten av omvärldsperspektiv och förståelse av vad som driver utvecklingen kan betonas. 

Vem söker vi? 

Vi söker Dig som har bred kunskap inom snickeri och träverkstad. Du har arbetat med möbler och produkter i trä och har förmåga att hitta enkla och innovativa lösningar på diverse problem. Vi ser att Du är generös och lösningsorienterad samt trivs att arbeta i en miljö med många unga människor som har helt olika förkunskaper i trä och verkstad. Beckmans är en dynamisk arbetsplats och vårt främsta mål är att skapa en utbildning som är relevant för yrkesverksamma designers, därför är det viktigt att Du är flexibel i tanke och handling. Det är också viktigt att Du är ansvarstagande och följer rutiner och dokumentation. Vi tror på samarbeten som metod att skapa kreativ dynamik. I våra kurser ingår därför programöverskridande projekt mellan de olika utbildningarna (Mode, Form och Visuell kommunikation) samt externa samarbetsprojekt med organisationer och näringsliv. 

Uppgifter inom tjänsten

 • Verkstadsansvar för trä och metallverkstad; vilket bland annat inkluderar ansvar för säkerhetsrutiner och åtgärder, underhåll av maskiner samt övergripande ordning och arbetsmiljö 
 • Inköp till verkstad och materiallager samt till vissa projekt
 • Utveckla en pedagogisk roll i verkstaden
 • Undervisa och handleda studenter i framförallt trä och snickeri med fokus på i att tillverka prototyper och skalmodellerHa kursansvar för en grundläggande kurs i trä och metall
 • Medverka i olika projekt och kurser som pågår på programmet såsom examenskursen, utställningar och andra aktiviteter 

Kunskaper 

 • Huvudsak tekniskt kunnig inom trä och snickeri inom möbel och produkt
 • Viss kunskap inom metall såsom lödning, svetsning och enkel bearbetning
 • Hur man underhåller och sköter en verkstad
 • Hur man hanterar säkerhet och arbetsmiljö i en verkstad

Meriterande 

 • Kännedom och kunskaper inom designfältet
 • Förtrogenhet kring designprocesser
 • Erfarenhet av att jobba med prototyper och skalmodeller i olika material
 • Pedagogisk erfarenhet
 • Kunskaper och intresse för hållbarhet inom fältet
 • Kunskaper i 3D-modellering

Tjänstens omfattning är 50% av heltid varav större delen av tiden är förlagd till fyra halvdagar i veckan på skolan. Beckmans Designhögskola tillämpar kollektivavtal. Anställning i  tre år med möjlighet till förnyad anställning i ytterligare tre år.

Tillträde efter överenskommelse inför höstterminen 2017. 

Ansökan 

Ansökan bör innehålla:

 • Personligt brev
 • CV
 • Referensarbeten
 • Referenser

Vi vill ha din ansökan senast 19 april 2017till  margot.barolo@beckmans.se.
För mer information om tjänsten, kontakta Margot Barolo, programansvarig för Formprogrammet, eller rektor Zandra Ahl.

Om Beckmans Designhögskola 

Skolan grundades 1939 av reklamkonstnär Anders Beckman och modetecknaren Göta Trägårdh som ett alternativ till dåvarande Tekniska Skolan – nuvarande Konstfack, vilket har påverkat den vitala och kreativa atmosfär som fortfarande präglar Beckmans.

I Universitetskanslerämbetets granskning av konstnärliga högskoleutbildningar 2014 erhöll Beckmans Designhögskolas utbildningar i Mode och Visuell kommunikation omdömena ”hög kvalitet” och Formprogrammet fick ”mycket hög kvalitet”. Det totala antalet helårsstudieplatser uppgår till 123 st. Skolan är centralt belägen i Stockholms innerstad och samarbetar frekvent med företag och institutioner i olika typer av projekt. Ett annat utmärkande drag är det stora antal gästlärare som varje läsår undervisar inom olika kurser och projekt – ytterligare ett sätt att redan under utbildningen ge studenterna breda utblickar samt en möjlighet att bygga kontaktnät.  

Vi beaktar mångfald och jämställdhet.

Nyheter

Visa mer