"Vi gör vad vi kan" - en kampanjinsamling för flyktingar på Lesbos

Samira Bouabana, lektor i grafisk design på Beckmans, är en av samordnarna för kampanjinsamlingen “Vi gör vad vi kan - insamling till flyktingar på Lesbos 2015“.

Kampanjen samlar in kläder, hygienartiklar och pengar till förnödenheter till flyktingar som kommer till den grekiska ön Lesbos. Det hela är ett ideellt privat initiativ som drogs igång den 1 september och som på bara några dagar samlat in över 6 miljoner kronor! Samira är samordnare för insamling av hygienprodukter från företag.

— Ingen av de stora hjälporganisationerna är etablerade på ön så vi står i kontinuerlig kontakt med en frivilligorganisation på Lesbos, för att stämma av vad det är som behövs. Nya behov uppstår och då vill vi förstås kunna möta dom, berättar Samira. 

— Vad kan man själv göra?

— Man kan swisha pengar, skänka kläder, skor och hygienartiklar på någon av insamlingsplatserna som är öppna 11-12 september. Det hela har blivit större än vi kunnat ana så just nu är vi framförallt i stort behov av volontärer som kan hjälpa till att packa allt som kommit in. Det kommer att ske på Globen Annexet lördag den 12 septoch söndag den 13 september, säger Samira.Anmäl dig som volontär här! 

Den 17 september ska hjälpen nå flyktingarna på Lesbos.

Nyheter

Visa mer