På Fashion Transformation Day den 23 april visar studenter från Beckmans hållbar modedesign och öppnar pop up-butik på Nobelberget i Sickla. ">

Utställning och pop up-butik på Fashion Transformation Day

På Fashion Transformation Day den 23 april visar studenter från Beckmans hållbar modedesign och öppnar pop up-butik på Nobelberget i Sickla.

—Att tänka hållbart är vad all modedesign måste handlar om idag, säger Pär Engsheden, programansvarig för modeprogrammet vid Beckmans Designhögskola.

Kurs i hållbart mode i samarbete med H&M

Modestudenter från Beckmans Designhögskola ställer ut elva olika outfits gjorda av återvunna och mer hållbara textilier. Kreationerna är resultatet av en kurs i hållbart mode som genomförts i samarbete med H&M. Studenternas uppgift har varit att gestalta ett hållbart och innovativt modekoncept, med en tydlig vision och en väl sammanhållen kollektion med hög modegrad.

 —Studenterna har haft hållbarhet i fokus i allt från innovativa koncept, hållbar mönsterkonstruktion och design. Engagemanget från H&M med allt från upplägg och föreläsningar till generös tillhandahållande av återvunna tyger har varit fantastiskt inspirerande för klassen, säger Pär Engsheden. 

Under kursens gång har H&M följt studenterna och bidragit med expertis i hållbar mönsterkonstruktion, handledning och föreläsningar. H&M har också tillhandahållit 13 olika sorters hållbara tyger för studenterna att arbeta med.Vid kursens slut valde en jury från H&M ut 3 studenters koncept som bäst lyckats skapa ett hållbart modekoncept.

—Det har varit otroligt spännande att få följa de kreativa och proffsiga studenterna under arbetet med att utveckla och designa ett hållbarhetskoncept. Under stor tidspress och med begränsade resurser har de lyckats med konststycket att skapa ett mode i tiden som också lägger grunden till en hållbar framtid, säger Ulrika Schalin på H&M som varit ansvarig för kursen.

Pop up-butik på Nobelberget 

Förutom utställning deltar Beckmans Designhögskola med en pop up-butik där studenter säljer produkter framställda av textilier från H&M:s klädinsamling.

Tid: 23 april kl 12.00-20.00
Plats: Nobelberget, Sickla industriväg 6
Här kan du se allt som händer under Fashion Transformation Day

Välkommen!

Hållbara material: Alla material som använts i uppgiften är hållbara. Studenterna har kunnat välja mellan organisk bomullsjersey, denimtyg av återvunna textilfibrer från H&Ms klädinsamling, återvunnen sportig polyester, återvunnen melerad meltonull, organisk sidensatin och skir tencel-ullblandning samt crepe i återvunnen polyester. Totalt har H&M sponsrat studenterna med 13 olika hållbara material.

Nyheter

Visa mer