Det ena är framtidens stjärnskott enligt Wallpaper* Graduate Directory och det andra Årets Newcomer enligt möbelföretaget Materia.">

Två examenssprojekt från Beckmans formprogram uppmärksammas

Det ena är framtidens stjärnskott enligt Wallpaper* Graduate Directory och det andra Årets Newcomer enligt möbelföretaget Materia.

Salominka i Wallpaper*s Graduate Directory

Först ut är Vera Panichewskaja och hennes examensarbete Salominka som valts ut av Wallpaper* i den årliga Wallpaper* Graduate Directory.

Kollektionen Salominka består av en dagbädd, en hylla, och ett sidobord som hämtar inspiration ur Veras vitryska arv. Ytan är skapad med en dekorativ hantverksteknik som hon själv har utvecklat. 

Möbelkollektionen har redan tidigare fått stor uppmärksamhet i internationell press, bland annat har Sight Unseen, Frame, AD-Magazine och Elle.nl skrivit om den. Just nu visas hyllan under pågående Stockholm Design Week i utställningen Borderland som vill bredda synen på design.

Park är Årets Newcomer enligt Materia

Sanna Gripner och Märta Hägglunds examensprojekt Park, som är en tolkning av den klassiska parkbänken, har utsetts till Årets Newcomer  av möbelföretaget Materia. Nu blir soffan en del av företagets sortiment och lanseras under Stockholm Furniture Fair.

–Vi kände att Park har en väl genomtänkt analys som bygger på att man ofta försöker skapa inomhusmiljöer med utomhuskänsla och att det inte finns några tapetserade möbler som riktigt passar in i det sammanhang. Där fyller Park ett tomrum samtidigt som det finns en stark ambition i hela konceptet, skriver Materia i sin motivering.

Nyheter

Visa mer