Tre stipendier till Johan Balaz

Stipendievistelse på Villa San Michele på Capri, 1,5 månads fri verkstadstid på Konstnärernas Kollektiv Verkstad (KKV) samt ett av H&M:s stipendier gick till Johan Balaz och hans kollektion Creating Space.

–Kollektionen handlar om att skapa utrymme – för individen, kroppen och förhållandet till världen omkring oss. Plaggen är raka och voluminösa och de formas med hjälp av olika knytfunktioner för att kunna anpassas till bärarens kropp när den förändras genom livet. Med projektet vill jag ge makt till bäraren att själv kunna ta kontroll över plaggen. Kroppen ska få diktera agendan och plaggen i kollektionen ska vara en tillgång och inte en begränsning. Plaggen formar sig efter din kropp, du ska inte behöva forma din kropp efter din garderob, säger Johan om sin kollektion.

Stipendium i konstnärlig gestaltning

Stipendievistelsen på Villa San Michele tilldelas den student som under sin tid på Beckmans och i sitt examensarbete visat särskild fallenhet för konstnärliga processer och uttryck och delas ut av lärarna i konstnärlig gestaltning. Syftet med stipendiet är att erbjuda vistelse utomlands för arbete med ett konstnärligt projekt samtidigt som stipendiaten får möjlighet att få kontakter inom olika konstnärliga discipliner.

KKV-stipendium

Konstnärernas Kollektivverkstad i Nacka delar varje år ut stipendier till två avgångselever på respektive skola; Beckmans, Konsthögskolan och Kungliga Konsthögskolan. Stipendiet ger fritt inträde i föreningen, första årsavgiften betald samt 1,5 månad fri verkstadstid.

I februari 2018 flyttar Konstnärernas Kollektivverkstad i Nacka och produktionshuset SITE ihop i ett helt nytt produktionshus i Farsta. 3 700 kvadratmeter fylls med ateljéer, verkstäder och dansstudios. Konsthuset blir en unik produktionsplats för all slags konst och en plattform för konstnärlig utveckling.

Nyheter

Visa mer