Tre modestudenter fick stipendium från H&M

Modern romantik, optimistisk workwear och kläder för en mjuk powerkvinna. Så beskriver H&M de tre kollektionerna från Beckmansstudenterna Disa Gadd, Johan Balaz och Josephine Johnzon som blev årets H&M-stipendiater.

Stipendium nr 1

Disa Gadd fick första-stipendiet för sin kollektion "Gathers" som utforskar textilhantverk och hämtar inspiration från människans förhållande till naturen. 

"Modern romantik genom innovativa tekniker och material som skapar en edgy, ny feminitet. En välskräddad, mogen kollektion!" skriver H&M i sin motivering.

Stipendium nr 2

Johan Balaz tilldelades andra-stipendiet för sin kollektion "Creating Space", en kollektion som vill skapa utrymme för individen, kroppen och förhållandet till världen omkring oss och låter olika knytfunktioner forma plaggen. 

"Kreativitet i färg, mönster och form som sprider glädje. Välkoordinerade print förhöjs genom att appliceras både på plagg och accessoarer. Modern, optimistisk workwear!" skriver H&M i sin motivering.

Stipendium nr 3

Josephine Johnzon fick tredje-stipendiet för sin kollektion "Leka på allvar", som kombinerar klassiska skärningar med lager på lager, assymetri och dekonstruerade kavajer.

"Poetiskt och drömskt. De många lagren och detaljerna ger mycket att upptäcka. Västerländskt möter asiatiskt och klär en mjuk powerkvinna." skriver H&M i sin motivering.

Nyheter

Visa mer