Välgjort, vasst och maxat. Så beskriver H&M de tre examenskollektioner som premierats med varsitt H&M-stipendium på 10 000 kronor. Modestudenterna bakom kollektionerna är Viktor Lind, Caroline Brendov och Anna Scholz.">

Tre Beckmansstudenter får stipendium från H&M

Välgjort, vasst och maxat. Så beskriver H&M de tre examenskollektioner som premierats med varsitt H&M-stipendium på 10 000 kronor. Modestudenterna bakom kollektionerna är Viktor Lind, Caroline Brendov och Anna Scholz.

– Syftet med stipendierna är att uppmärksamma talangfulla designstudenter och stötta dem i deras utveckling, berättar Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor på H&M.

Stipendium nr 1

”En kollektion som känns helt rätt i tiden både när det gäller plaggtyper, material och den monokroma färgkartan. Välgjort och ett innovativt tänkande i re-konstruktionen av välkända favoritplagg adderar ytterligare till en fulländad look.

Designern lyckas lyfta den moderna killens garderob till en ny och mycket spännande nivå.

H&M’s stipendium på 10.000kr går till Victor Lind.”

Stipendium nr 2

”En kollektion som verkligen sticker ut på grund av arbetet med innovativa material, siluetter, detaljer och färgskala i en perfekt balans – väl genomfört, vasst och kaxigt. Trots sitt namn, experiment 2050, så ser vi att många moderna tjejer kommer att vilja bära de här kreativa plaggen redan imorgon.

H&M’s stipendium på 10.000kr går till Caroline Brendov.”

Stipendium nr 3

”Maxad! En kreativ krock och skön förening i färg, material och detaljer som verkligen visar att man kan liera mode med konst och konst med mode.

En kollektion så laddad med kreativ/nyskapande energi att man inte kan annat än att bara luta sig tillbaka och njuta. Och le åt alla vackra ponnyprinsessor. Hoppla!

H&M’s stipendium på 10.000kr går till Anna Scholz.”

Nyheter

Visa mer