Tidigare Beckmansstudent utsedd till Årets Newcomer

Kaja Solgaard gick ut Formprogrammet på Beckmans 2011. Nu har hon utsetts till Årets Newcomer 2016 av möbelföretaget Materia.

Under den pågående Stockholm Furniture Fair lanserar nu Materia väggsoffan Lean-in som är en vidareutveckling av hennes examensarbete på Beckmans 2011.

—Varje år utlyser Materia årets Newcomer. Jag deltog med en möbel som fick namnet Lean-In och dom valde mig! Lean-In är en väggsoffa. Tillsammans med Materia tog vi fram prototyper baserad på min formgivning och skisser. Jag har varit i Tranås på fabriken och jobbat med deras team. Resultatet finns nu på mässan, berättar Kaja.

Masterstudier och uppmärksamhet i Wallpaper Magazine

Sedan examen från Beckmans har Kaja läst en Master på Ecal i Lausanne och uppmärksammats i Wallpaper Magazines Graduation Directory. Nu har hon flyttat hem till Oslo och startat eget, AtelierKajaDahl och hoppas på att fortsätta jobba med många olika typer av design.

Om tiden på Beckmans säger hon:

—Det var tre väldigt viktiga år i mitt liv båda på vägen att bli designer och att växa som människa. Jag fick många bra kompisar och fick prova på otroligt många olika projekt inom Beckmans.

Nyheter

Visa mer