Swedish Fashion Councils stipendium till Josephine Bergqvist

Swedish Fashion Council och TEKO har utsett Josephine Bergqvist till årets modestipendiat. 

–Josephine har under studietiden konsekvent utmärkt sig som en intressant kreatör. Vi tycker att hon behövs i Modesverige och vill därför premiera och stötta henne. Hon har ett eget sätt att utforska samtiden och har mod nog att gå sin egen väg, samt levererade en stark examenskollektion med relevans och hög modegrad, säger Sofia-Li Molin, Creative Director på Swedish Fashion Council.

Swedish Fashion Council & TEKO (Sveriges Textil- och Modeföretag) har sedan 2005 delat ut ett gemensamt stipendium till en examensstudent på Modeprogrammet. I urvalet bedöms bland annat design och materialval liksom möjligt innovationstänk och arbetsprocess. Stipendiet är på 12 500 kronor att använda som studenten behagar.

Motivering:

”Starka uttryck får inte sällan starka reaktioner. Vi har också reagerat. På den höga modegraden, ifrågasättandet som metod, samtidskänslighet och ett utförande som både anses helylle och provocerar med kommunikativa detaljer. Att ha skapat ett eget formspråk för budskap, är helt enkelt begåvat.”

Nyheter

Visa mer