Läs igenom arbetsprovsuppgifterna noga, låt de sjunka in och gör ut idéerna ordentligt, tipsar två som sökte och kom in på Visuell kommunikation på Beckmans förra året.">

Så tänkte vi - studenttips om arbetsprover, del 1

Läs igenom arbetsprovsuppgifterna noga, låt de sjunka in och gör ut idéerna ordentligt, tipsar två som sökte och kom in på Visuell kommunikation på Beckmans förra året.

Angelica Strömbäck Ek och Laurens van Tour satt och kämpade med arbetsproverna till Beckmans för ett år sedan. Nu går de andra terminen på programmet för Visuell kommunikation.

Tro på ditt eget uttryck

Både Laurens och Angelica jobbade väldigt strukturerat med sina arbetsprover och satte upp flera deadlines för sig själva. De läste också tips från andra på olika forum, men menar att det är viktigt att inte ta till sig för mycket av vad andra säger utan att gå sin egen väg.

—Att våga gå sin egen väg är viktigt. Att tro på sig själv och ha sitt eget uttryck, säger Laurens.

—Och våga be om feedback på dina arbetsprover. Visa dem för en kompis eller någon i familjen och se om de förstår vad du vill kommunicera med din idé, säger Angelica.

Båda har gått förberedande utbildningar

Båda har gått flera olika förberedande utbildningar innan de kom in på Beckmans. Laurens kommer från Gotland och har sedan gymnasiet vetat att han ville gå någon form av kreativ utbildning. Det ledde honom först till metallformgivning på Nyckelviksskolan och sedan till grafisk design på Östra Grevie Folkhögskola. Till Beckmans sökte han flera gånger, men när han kom in hade han också fått en plats på Konstfack.

—Men jag valde Beckmans eftersom det är mycket grupparbeten och samarbeten här och det är så jag föredrar att jobba.

Angelica Strömbäck Ek är från Stockholm och har så länge hon kan minnas besökt Beckmans julmarknad.

—Jag drömde länge om att komma in på Beckmans.

Vägen hit gick via Lunds konst- och designskola samt Beckmans Kvällsskola visuell kommunikation. Efter året i Lund sökte hon Beckmans men kom inte in på högskolan men däremot på kvällsskolan.

—Kvällsskolan var precis vad jag behövde. Jag hade inte gjort så mycket grafisk design innan och behövde verkligen lära mig mer om det, berättar Angelica.

Har ni något sista tips till de som just nu sitter och jobbar med arbetsproverna?

—Börja och sluta med uppgifterna som du tycker är roligast, säger Angelica.

Del 2 i serien "Så tänkte vi - studenttips om arbetsprover" - modestudenten Dat Danh berättar hur han tänkte kring arbetsproverna till Mode 180 hp.

Nyheter

Visa mer