–Att fota mot ett hörn gav oss den känsla av rumslighet som vi sökte, säger Marcus Nystrand och Jacob Landahl, studenter i Visuell kommunikation och art directors bakom bilderna i utställningen Mode i sju akter på Kulturhuset.">

Studenter bakom modekommunikation på Kulturhuset

–Att fota mot ett hörn gav oss den känsla av rumslighet som vi sökte, säger Marcus Nystrand och Jacob Landahl, studenter i Visuell kommunikation och art directors bakom bilderna i utställningen Mode i sju akter på Kulturhuset.

Tredimensionellt rum gav rätt känsla

Den 16 juni öppnar sommarutställningen om morgondagens mode i Galleri 5 på Kulturhuset. Modestudenter från Beckmans deltar med formexperiment och mönster. Marcus Nystrand och Jacob Landahl, som just avslutat sitt första år på programmet för Visuell kommunikation på Beckmans, är art directors till bilderna på modestudenternas outfits.

–Modestudenternas projekt handlade om form och volym. Vi tänkte att formen kommer fram bättre om den placeras i ett tredimensionellt rum snarare än mot en platt fond. Att fota mot ett hörn gav oss den känsla av rumslighet vi sökte, berättar Marcus och Jacob om uppdraget att göra bilder och katalog till utställningen.

Samarbeten viktigt inslag i Beckmans utbildningar

På Beckmans jobbar studenterna i många olika samarbeten, med företag och organisationer, men också mellan programmen. Studenter på programmet Visuell kommunikation gör bland annat all kommunikation (visning, film, fotografi och katalog) kring modestudenternas projekt Fashion Collaboration samt för formstudenternas utställning på Stockholm Furniture Fair.

Credits

AD & Foto Marcus Nystrand & Jacob Landahl
Kursansvarig, Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig för Mode
Projektledare, Annika Berner, Director of External Relations
Modell Ellen Emilie, MIKAS
Makeup Academy Linda Mehrens

Nyheter

Visa mer