Hur tar man en idé till en färdig produkt? I samarbete med Designtorget har andraårsstudenterna på Form arbetat med småskalig produktion.">

Sju produkter av formstudenter till Designtorget

Hur tar man en idé till en färdig produkt? I samarbete med Designtorget har andraårsstudenterna på Form arbetat med småskalig produktion.

Insikter för framtiden

Studenterna har fritt utvecklat en produkt från idé till färdigt resultat, tagit fram affärsplan och budget. Kursen som ges tillsammans med Designtorget för andra året i rad ger värdefulla insikter i entreprenörskap och produktionsprocesser inför studenternas framtid som designers.

–Genom att applicera teori på praktik från idé till färdig produkt får studenterna insikt i de produktionsprocesser som en egen produktion innebär. Och genom att få makroperspektiv i hur ekonomi, politik och historia påverkar produktionsvillkor får de också en större insikt i den komplexitet som påverkar vår konsumtion och varför saker kostar och ser ut som de gör, säger Margot Barolo, programansvarig på Form.

Försäljningsstart 23 februari

Med start på vernissagedagen den 23 februari kommer sju produkter finnas till försäljning i Designtorgets butik i Kulturhuset samt i Designtorgets webbshop. Läs mer om produkterna.

Nyheter

Visa mer