Semifinal i Eco-Chic Design Award för modestudent

Amanda Borgfors Mészàros har gått vidare till semifinal i den internationella tävlingen Eco-Chic Design Award. Går hon vidare till final ska hon producera sin kollektion Global Nomad till Hong Kong Fashion Week i september.

Hållbarhet ur flera perspektiv

Amanda har i sin kollektion jobbat med hållbarhet ur flera olika perspektiv. Tekniker som hon använt är zero-waste, vilket innebär att man draperar hela stycken tyg format mot kropp, knyttekniker som ger skräddarsydda plagg till olika kroppar samt upcycling av gamla gardintyger.

–Det var viktigt att tänka hållbart i termer av lätthanterlig design, då jag gärna ser att man ska kunna flytta om plaggen i kollektionen och skapa olika kombinationer beroende på situation och behov. Vid första anblick ser kollektionen och merparten av plaggen avancerade ut, men det är ett medvetet designval, då plaggen och teknikerna faktiskt är förvånansvärt enkla i grunden och det blir också ett sätt att jobba med hållbar och spännande design, berättar Amanda.

Rösta på Amanda!

Den 25 maj avslöjas vilka de 10 finalisterna är. Då avslöjas också vem av de 24 semifinalisterna som publiken har röstat fram i "People' Choice". Rösta på Amanda här!

Om Eco-Chic Design Award

I år är det sjunde upplagan av Hong Kong-baserade Eco-Chic Design Award, en internationell tävling för unga designers där uppgiften är att skapa en kollektion med minimalt textilspill. Antalet tävlande var i år rekordhögt och de kommer från 46 olika länder i Asien och Europa samt från USA. I juryn som valde ut till semifinalen satt bland andra framstående designers som Christopher Ræburn, Vega Wang and Sabyasachi Mukherjee, samt Queennie Yang från Business of Fashion China.

Uppdatering 25 maj

Amanda har gått vidare till final vilket innebär att hon kommer att producera sin kollektion till Hong Kong Fashion Week i september!

Nyheter

Visa mer