Pallar, pallar, pallar

En bärbar bänk, ett bord som blir en sittplats och en pall med hängande förvaring undertill. Formettorna har utforskat hur en pall kan se ut.

–Jag ville jobba med illusioner och synvillor och lekte med det typiska "vad är en pall/stol". Och det var så jag kom fram till att göra en pall utav en pall. De flesta som tänker på en pall tänker just på denna med en rund sits och med tre ben. Jag ville göra något där hjärnan luras till att se något den enkelt kan registrera och där den suddar ut alla fel, trots att du vet att det du ser inte är hur det verkligen förhåller sig, berättar Matilda Ström Ellow om sin "Pall av Pall".

Utforskat materialet trä

Förstaårsstudenterna på Formprogrammet har avslutat sin första längre kurs där de utforskat pallens konstruktion och trä som material. Pallarna är helt skapade med handverktyg av studenterna själva.

Under kursen har de lärt sig om trä, från planta till planka, hur materialet bearbetas och används i konstruktioner, till att själva kunna välja rätt material, konstruktion och teknik i tillverkningsprocessen för att nå ett bra och hållbart resultat.

Nyheter

Visa mer