Tolv modestudenter från Beckmans visar plagg för att synliggöra försäljarna av Situation Sthlm.">

O/SYNLIG – utställning med Beckmans och Situation Sthlm

Tolv modestudenter från Beckmans visar plagg för att synliggöra försäljarna av Situation Sthlm.

Att genom design öka igenkänning

I höstas inleddes samarbetet mellan Beckmans och Situation Sthlm - projektet O/SYNLIG, med syfte att synliggöra försäljarna av tidningen. Tolv sistaårsstudenter på Modeprogrammet fick i uppdrag att under två veckor, individuellt och i samråd med försäljarna, skapa idéförslag för klädsel som i förlängningen ska bidra till en ökad försäljning av tidningen.

–Det är en mångfacetterad uppgift som handlar om det offentliga rummet och hur vi kommunicerar i sekundsnabba möten. Men också om en professionell identitet, funktion och mode. Förslagen illustrerar på olika sätt hur allt detta spelar in i stadslivet, säger Göran Sundberg, kursansvarig och lektor i modedesign på Beckmans.

Utställning 15-18 dec på Fotografiska

Plaggen visas nu under fyra dagar, 15 -18 december på utomhuspaviljongen på Fotografiska i Stockholm. Utställningen är gratis för allmänheten. Efter utställningsperioden utser Situation Sthlm och försäljarna en vinnande klädsel som tillkännages i januari på Beckmans. Det vinnande bidraget kommer sedan att produceras av Fristads Kansas.

Öppettider:
tors-fre kl 12-18
lör-sön kl 10-16

Välkommen!

Nyheter

Visa mer