Elin Klefbom som gick ut visuell kommunikation på Beckmans i våras är aktuell med en klädkollektion till kampanjen #hatahat i samarbete med Telia och Aplace.">

Nyutexaminerad från Beckmans sprider kärlek i #hatahat-kampanjen

Elin Klefbom som gick ut visuell kommunikation på Beckmans i våras är aktuell med en klädkollektion till kampanjen #hatahat i samarbete med Telia och Aplace.

–Ja alltså, jag fick ett samtal från Kristian Rajnai på Aplace. Han berättade att de hade hittat mig genom mitt examensarbete (Same Effort No Glory) och undrade om jag skulle vara intresserad av ett projekt de skulle göra med Telia. När han förklarade briefen lite mer så hörde jag ju ganska direkt att det helt klart var ett intressant projekt för mig, berättar Elin.

Kampanj mot näthat

Telia och Aplace har låtit tre formgivare skapa varsin symbol som tar ställning mot näthat. Symbolen har applicerats på bland annat t-shirts, kepsar, tygpåsar och mobilskal och säljs exklusivt på Aplace. Förutom Elin har formgivarna Finsta och Stina Löfgren tagit fram symboler.

–Jag måste passa på att ge cred till både Aplace och Telia som vågade ge uppdraget till en rookie, med tanke på att de andra två är väldigt etablerade. Jag har ju till och med haft Finsta som lärare här på Beckmans! säger Elin.

Examensprojekt med merchandise

Elins examensprojekt från Beckmans är en supporterklubb för kvinnligt idrottande under namnet Same Effort No Glory. Till klubben tog hon bland annat fram en kollektion supporterplagg som säljs i en webbshop. Projektet fick väldigt mycket positiv uppmärksamhet och beställningar på hennes merchandise kommer in från hela världen. 

–Många säger att jag borde ta det vidare och göra något mer, vilket jag såklart också vill, men jag gör så mycket andra roliga saker nu så det just nu ligger lite på is. Nästa steg skulle kanske vara att göra en ny kollektion och försöka sprida det på något sätt mer riktat till idrottsvärlden. I researchen till projektet hittade jag också extremt många fina gamla svartvita bilder på riktiga badass idrottande kvinnor i början av 1900 talet som jag sparat för framtiden…

Många projekt på gång

Idag jobbar Elin på den nystartade kommunikationsbyrån Affairs och deras systerföretag Young Art som jobbar med unga konstnärer och designers.

–Förutom det jobbar jag också med musikmanagementet/hip hop-kollektivet RMH, vilket är superkul på väldigt många sätt. Och såklart lite andra mindre projekt vid sidan av när jag hinner… Nu ska jag till exempel börja med ett nytt projekt där jag visuellt ska hjälpa en kompis som gör grillz, svinpeppad på det projektet! Har på något sätt hamnat i ett sammanhang där jag träffar väldigt mycket bra folk, säger Elin.

Nyheter

Visa mer