Ritklubb på Beckmans

Emelinn Heikkinen som går sista året på visuell kommunikation står bakom den nystartade Ritklubben som äger rum varje tisdag på Beckmans under hösten – och ALLA är välkomna!

En plattform för alla

–Ritklubben är en ideell teckningsförening dit vem som helst får komma. Kanske behöver man ett sammanhang, någonstans att vara. Jag vill skapa en plattform för alla som behöver, berättar Emelinn.

Att teckna har alltid varit hennes sätt att uttrycka sig och vid sidan av Beckmans frilansar hon som illustratör. Hon har bland annat gjort mönster för textil och krukor, illustrerat barnböcker, jobbat mycket med affischer och på uppdrag av Levi’s ritat på deras plagg. Men roligast är att jobba med tatueringar. Hittills är det ett 100-tal personer som går omkring med tatueringar av Emelinn.

–Att få översätta mina teckningar till kroppen är väldigt roligt och speciellt. Det blir någonting annat än på papper, säger Emelinn.

Första träffen är 10 oktober

Till Ritklubben kommer hon under hösten att bjuda in gäster till varje tillfälle, det blir konstnärer, lärare på Beckmans samt vänner. Tanken är att de ska fungera som en slags mentorer och bollplank. Första tillfället är tisdag den 10 oktober kl 18.00-20.00.

Anmäl dig här

Alla, inte bara studenter på Beckmans, är välkomna! Anmäl dig till ritklubben.emelinn@gmail.com, max antal deltagare per tillfälle är 25. Det är gratis att delta, men ta gärna med dig ritmaterial.

Nyheter

Visa mer