Ny lektor på programmet Visuell kommunikation

Grafiska formgivaren Brita Lindvall Leitmann är från och med höstterminen vikarierande lektor på programmet Visuell kommunikation.

Sedan 2012, driver Brita tillsammans med Alexandra Falagara den prisbelönta designstudion Bastion, där fokus ligger på metodutveckling och normbreddande formgivning. Studion har fått mycket uppmärksamhet för den grafiska formen för den feministiska tidskriften Bang, som de under många år arbetade med. Bastions arbete har också uppmärksammats internationellt, bland annat av den brittiska designskribenten Rick Poynor i Eye Magazine. Studion arbetar forskningsorienterat och undersöker metoder för hur en kan omsätta hållbarhetsteori i en designpraktik. 

– Vi som är formgivare, arbetar i en bransch som handlar om visuell kultur, där vi samtidigt behöver förhålla oss till både syniga och osynliga normer. I mitt arbete problematiserar jag olika delar av det, genom att låta formvalen diskutera frågeställningar. Jag arbetar undersökande med värdefrågor inom det vi uppfattar visuellt, för att se hur man kan använda det som exempelvis anses lågt värderat, med en annan funktion än det vi föreställer oss, säger Brita Lindvall Leitmann. 

På Beckmans kommer Brita undervisa och handleda i ämnesområdet visuell kommunikation för samtliga årskurser. 

Nyheter

Visa mer