Modestudenter vid Beckmans Designhögskola tolkar årets Nobelpris för sjätte gången i ordningen. Vi bjuder på en bildkavalkad med modestudenternas konstnärliga gestaltningar under utställningens fem år.">

Fem år av Nobel Creations - gestaltningar genom åren

Modestudenter vid Beckmans Designhögskola tolkar årets Nobelpris för sjätte gången i ordningen. Vi bjuder på en bildkavalkad med modestudenternas konstnärliga gestaltningar under utställningens fem år.

Konstnärliga gestaltningar av Nobelprisen

Det började som en mindre utställning på Nobelmuseet i Gamla Stan i Stockholm. Det var år 2011. Nu tolkar modestudenter vid Beckmans Designhögskola årets Nobelpris för sjätte gången.

Modestudenter vid Beckmans skapar fria konstnärliga gestaltningar av de Nobelpris som delas ut varje år – en designövning som utgår från ett av våra mest storslagna festtillfällen men som också är en reflektion kring vad kreativitet och forskning kan innebära. Här ovan visar vi en sammanställning av tolkningar från Beckmans modestudenter genom utställningens fem år. AD av studenter på programmet för Visuell kommunikation på Beckmans.

Nya deltagare i årets utställning

Utställningen har vuxit för varje år – år 2013 deltog Kungliga Musikhögskolan (KMH) för första gången med musikaliska gestaltningar av prisen och året därpå deltog också formstudenter från Beckmans med konstnärliga gestaltningar. Förra året stod formstudenter även för den rumsliga gestaltningen av utställningen på Nobelmuseet. I år deltar förutom modestudenter från Beckmans, studenter från KMH, Handarbetets Vänner och Fotoskolan STHLM. 

Förhandsvisning och utställning

Vi bjuder på en förhandsvisning av modestudenternas kreationer 5-8 december  på Stockholms Auktionsverk.

Från den 9 december - 12 februari  visas kreationerna tillsammans med verk av studenter vid KMH, Handarbetets Vänner och Fotoskolan STHLM på Tom Tits i Södertälje.

Välkommen!

Nyheter

Visa mer