Åtta nyutexaminerade formgivare från Beckmans tar plats på Milanos designvecka i utställningen New Stockholm 4-9 april.">

New Stockholm – Beckmans' alumni på Milan Design Week

Åtta nyutexaminerade formgivare från Beckmans tar plats på Milanos designvecka i utställningen New Stockholm 4-9 april.

Formspråk med ny teknik och nya material

Nya objekt och möbler, men också andra verk som varit betydande för formgivarnas utvecklingsprocess visas i utställningen New Stockholm  i 5VIE i Milanos historiska kvarter. Gemensamt är att de använder sig av ny teknik och nya material på ett oväntat sätt. Genom att utforma sina egna projekt uttrycker de sina personliga utgångspunkter och sitt eget formspråk. En del av utställningen är utformad för möten där det finns möjlighet att träffa studenterna och se deras portfolios.

Workshop med Form Us With Love

Två av de utställande Beckmansalumni medverkar också i Prototypa, en serie frukostseminarier och workshops om designprocessen som arrangeras av Form Us With Love. Sara Sjöbäck och Tina Eklund kommer där att presentera modeller och prototyper från sina respektive arbetsprocesser den 5 april kl 09.30 på Monzini & Raboni Studio, Via Cappuccio 17.

New Stockholm – en del av Beckmans alumniprojekt

New Stockholm är ett av de projekt som skolan utvecklat tillsammans med nyutexaminerade studenter inom ramen för Beckmans Designhögskolas alumniförening.

–För Beckmans är samarbeten med omvärlden en central del i pedagogiken. Att vara på plats under Milan Design Week innebär stora möjligheter att skapa nya professionella relationer, säger Annika Berner, Director of External Relations på Beckmans och ansvarig för alumniverksamheten.

Medverkande formgivare: Benjamin Curtis, Elina Johansson, Isa Andersson, Märta Hägglund, Sanna Gripner, Sara Sjöbäck, Tina Eklund, Vera Panichewskaja.

Läs mer om projekten i utställningen: www.beckmans.se/milan2017

Utställningen New Stockholm
Via Lanzone 7, 5VIE
Öppettider

Frukostworkshop den 5 april kl 09.30
Monzini & Raboni Studio, Via Cappuccio 17
T-bana St Ambrogio

Nyheter

Visa mer