Modestudenter från Beckmans till Copenhagen Fashion Week

Tre modestudenter från Beckmans tävlar i Designers’ Nest under Copenhagen Fashion Week.

Studenterna Amanda Borgfors Mészàros, Marie Isacson och Sissel Kärneskog visade sina debutkollektioner på Beckmans under höstens visning In Flux. Det är tre personliga kollektioner som tar avstamp i experiment med material och olika textila tekniker.

Värdefullt utbyte med andra designhögskolor

Kollektionerna kommer att bedömas av en handplockad internationell jury och sker i konkurrens med studenter från andra nordiska designhögskolor.

–Just utbytet mellan nordiska designhögskolor är en väldigt värdefull erfarenhet för studenterna. Modebranschen är internationell och konkurrensen hård, att träffa studenter från andra högskolor, se deras kollektioner och få kontakter ger inspiration att pusha sin design ytterligare, säger Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig för modeprogrammet på Beckmans.

Tre personliga kollektioner

Amanda Borgfors Mészàros har bland annat arbetat med mouldat läder, pärlbroderi, och stickat i fiskbensmönster i en kollektion som hämtar inspiration från karate. 

Marie Isacson har experimenterat med latex, stickat och läder i en kollektion som är en förvandling av ett dysfunktionellt skinn. 

Sissel Kärneskogs kollektion är i sin tur ett självporträtt som genom lek med plaggs identitet undersöker hur heteronormen påverkat henne som person. Genomgående för hennes kollektion är experiment med patchwork och digitaltryck i 3D.

Nyheter

Visa mer