Mode i sju akter - Beckmans på Kulturhuset

I sommar deltar modestudenter från Beckmans i utställningen Mode i sju akter på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Form och mönster av Beckmansstudenter

En kollektion består av många olika delar och i sommarens utställningen på Kulturhuset visar vi två exempel - form och mönster.

–En del i utställningen handlar om att utforska form på djupet, att experimentera och hitta nya formuttryck inom modedesign, berättar Pär Engsheden, designer och programansvarig för Mode på Beckmans. 

–Även material och mönster är centrala faktorer när man designar kläder och i den andra delen av utställningen visar vi samma klänning i transparent tyg men med olika prints. Mönstren är studenternas tolkningar av abstrakt växtlighet, fortsätter Pär.

Mönstren är digitaltryckta vilket gör det möjligt att anpassa mönstret helt till plaggets form och det ger inga begränsningar i antalet färger. Dessa mönster är framtagna av förstaårsstudenterna på Modeprogrammet.

Bakom formexperimenten står andraårsstudenterna på Mode. För att framhäva formerna och siluetten på deras design ännu tydligare är samtliga outfits monokroma.

Textil, hantverk och modedoktor

Förutom studenter från Beckmans deltar studenter från Handarbetets Vänner och Konstfack i utställningen samt JUNI som bjuder på en inblick i nytt finskt herrmode. Dessutom funderar Modedoktorn Philip Warkander kring ekonomi, stil och modets förgänglighet.

Vernissage 16 juni kl 17-19. Varmt välkommen!
Plats: Galleri 5, Kulturhuset

Utställningen pågår 16 juni - 4 september.
Se bilder på modestudenternas formexperiment

Pär Engsheden, designer och programansvarig för Modeprogrammet, intervjuas i Kulturnytt i P1 om utställningen

Läs också Mönsterfest på Kulturhuset

Nyheter

Visa mer