Lektor i historia, teori och kontext med inriktning Form sökes

Vi söker en lektor inom ämnesområdena historia, teori och kontext med inriktning mot kandidatprogrammet Form. 

Om tjänsten

Viktigt för oss är att du är samtidsorienterad och har ett stort engagemang för formområdet. I lektoratet ingår undervisning, ämnesutveckling och gemensamt högskolearbete. 

Arbetsuppgifterna består till stor del av att driva schemalagda kurser samt utveckla studenternas kritiska reflektion och kommunikativa förmågor. Som exempel innehåller tjänsten undervisning inom designhistoria och handledning av studenters skrivprocesser samt kurser som placerar design och formgivning i samhälleliga och kulturella kontexter. Tjänsten är placerad vid avdelningen Konstnärliga och kontextuella studier.  

Du som söker behöver uppfylla följande:  

  • Har för anställningen relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper. 
  • Har erfarenhet av att undervisa i teoretiska ämnen med inriktning mot formområdet på högskolenivå samt kan visa på högskolepedagogisk skicklighet. 
  • Har för anställningen genomfört relevanta publiceringar (text, utställningar eller motsvarande). 
  • Har god kännedom om aktuella designdiskurser och utvecklingen inom ämnesområdena historia, teori och kontext. 
  • Har god samarbetsförmåga, är flexibel samt noggrann i utförandet av administrativa sysslor. 
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska.   

Meriterande är: 

  • Ett nationellt och internationellt nätverk.   
  • Högskolepedagogisk utbildning.   

Tjänstens omfattning är 50% av heltid, 5+5 år. Tjänsten omfattar 70% undervisning, 20% ämnesutveckling, 10% administration. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansök senast 31 juli

Beckmans Designhögskola tillämpar kollektivavtal. Sista ansökningsdag 31 juli 2019. Välkommen med din ansökan till jobbansokan@beckmans.se, märk ansökan LEKTOR TEORI FORM. Ansökan skall innehålla: personligt brev och CV. 

Beckmans Designhögskola är personuppgiftsansvarig, vilket innebär att vi är ansvariga för hur dina personuppgifter behandlas och att dina rättigheter tas tillvara. Vår policy för behandling av personuppgifter finner du här.

Vill du fråga något? Upplysningar om anställningen lämnas av Karina Ericsson Wärn, rektor, Akademikerföreningen vid Beckmans Designhögskola, ordförande Annika Berner.

Om Beckmans 

Beckmans Designhögskola i Stockholm utbildar inom tre konstnärliga kandidatprogram (180 hp): Form, Mode och Visuell kommunikation. Beckmans har 123 studenter och 30 anställda inom lärarkår och administration. Vi anlitar namnkunniga gästlärare och samarbetar nära med branscher och olika plattformar i samhället. 

Beckmans befinner sig i en ständig utvecklingsfas där ny kunskap, perspektiv på mångfald, jämlikhet och hållbarhet genomsyrar frågor som direkt kopplas till utbildningen. Vårt mål är att utbilda studenter med stark individuell konstnärlig förmåga, vara en relevant plats för ämnesutveckling inom våra fält men inte minst en trampolin för studenterna ut i ett givande arbetsliv. Beckmans Designhögskola har sina lokaler på Brahegatan 10 i Stockholm.

Nyheter

Visa mer