Kurs på Beckmans gav eftertraktat jobb

Under sitt sista år på Beckmans fick tidigare modestudenten Elin Ivre (2015) Whyred som företag att tolka i kursen Fashion Collaboration. Ett år senare fick hon jobb som designassistent på modeföretaget.

–Roland Hjort ringde och frågade om jag ville börja jobba för honom. Det var ett väldigt oväntat telefonsamtal att få men jag blev förstås jätteglad, berättar Elin.

Fashion Collaboration - ett samarbete med Sveriges främsta modeföretag

I kursen Fashion Collaborationbjuds sistaårsstudenterna på modeprogrammet in att göra en kollektion åt några av Sveriges främsta modeföretag. Kollektionerna är personliga tolkningar och kreativa bidrag till varumärket och visas på Fashion Week Stockholm i januari varje år.

–Fashion Collaboration var ett bra projekt på så sätt att man verkligen fick sätta sig in det märke man fick och det var en rolig utmaning att sen koppla ihop/clasha samman det med sitt eget. Under mina handledningar med Roland kände jag att jag tyckte om hans sätt att tänka och det var väldigt roligt att jobba med honom och med den kollektionen, berättar Elin.

Kontakten gav jobb på företaget

Efter examen från Beckmans i juni 2015 bodde och arbetade Elin i Berlin. När Whyreds chefsdesigner Roland Hjorth ringde och erbjöd henne jobb valde hon att flytta hem igen eftersom det var just på Whyred som hon verkligen ville jobba. Nu arbetar hon som assistent åt Roland Hjorth.

–Vi gör allt på dam. Det är fyra kollektioner per år så vi har mycket att göra. Det är väldigt roligt att gå till jobbet varje dag, säger Elin.

Fashion Collaboration 2017

Årets upplaga av kursen Fashion Collaboration har nyligen satt igång för de nuvarande sistaårsstudenterna på modeprogrammet. Deras kollektioner visas på Fashion Week Stockholm i januari 2017.

Nyheter

Visa mer