Årets julklapp till Ritklubben!

Emelinn Heikinnen som startat den populära Ritklubben har premierats med ett stipendium från Beckmans på 10 000 kr för sin verksamhet.

–Ritklubben är en ideell teckningsförening dit vem som helst får komma. Kanske behöver man ett sammanhang, någonstans att vara. Jag vill skapa ett sammanhang för alla som behöver, sa Emelinn när Ritklubben startades i höstas.  

Sju träffar och spännande gäster

Sedan dess har Ritklubben, dit alla är välkomna, träffats sju gånger. Varje gång har det varit fullsatt och funnits en väntelista. Och klubben har hunnit gästas av modemärket Our Legacy, haft graffitiworkshop med konstnären Shora Dehnavi och serie-workshop med illustratören, animatören och serietecknaren Erik Svetoft. 

"En glimrande stjärna på en mörk himmel"

"Att använda just sitt eget skapande, sin kreativitet och kunskap till att göra utrymmet för visuell kommunikation och design större i en tid där så många vill se detta utrymme krympa är värt allt stöd. Historiskt har Beckmans kretsat kring teckning och att idag se vilken inkluderande praktik ett papper, en penna och någon med ett driv kan ha är en julklapp till oss alla. Emelinn Heikkinens initiativ är en glimrande stjärna på en mörk himmel", skriver rektor Zandra Ahl i sin stipendiemotivering.

Ritklubben är tillbaka i vår!

Nyheter

Visa mer