Hållbarhetsveckor på Beckmans Designhögskola

Nu är vi igång på riktigt med att implementera hållbarhet i utbildningsplanen vid Beckmans Designhögskola. Vi börjar med en två veckors intensivkurs för hela skolan.

Den första veckan består av en serie föreläsningar, seminarier och workshops om de naturvetenskapliga och socio-ekonomiska ramverken för hållbarhet, designprinciper för hållbarhet, om hur industrin idag arbetar med hållbarhetsfrågor, hur förändringsprocesser kan ske, och hur design och kommunikation kan förändra. Studenterna kommer att arbeta i grupper över linjerna.

Bland de inbjudna föreläsarna finns Professor Kevin Noone från Stockholm Resilience Centre som är ett tvärvetenskapligt center för forskning kring socio-ekologiska system, representanter från bland annat IKEA och H&M, Helen Spoor konsult på Futerra, en engelsk kommunikationsbyrå som specialiserar sig på hållbarhetsfrågan, Jennifer Leonard, medförfattare till boken Massive Changesom handlar om framtiden för global design samt konsult på den globala designbyrån IDEO och Carl Mossfeldt, executive vice president Tällberg Foundation, en global tankesmedja för hållbarhet.