Grattis Siah!

Modestudenten Siah Javaheri utsågs till den första pristagaren av Oriflame Trend Award.

Priset innebär att Siah får chansen att designa en exklusiv accessoarkollektion för Oriflame som kommer att presenteras på Fashion Week i Stockholm S/S 2016. Kollektionen kommer senare att finnas tillgänglig på de 60 marknader där Oriflame är verksamma.

Modestudenter som går andra året här på skolan fick möjligheten att visa upp sina kollektioner från årets materialprojekt ( Sneak Peek) för Oriflame Trend Award-juryn, som bestod av Maria Virgin, stylist, Malinda Damgaard, modist, Nils Odier, fotograf, Camilla Modin, pr-konsult och Kristina Backlund, global creative director på Oriflame.

Studenterna presenterade individuella minikollektioner på tre outfits. Juryns motivering för tilldelningen av Oriflame Trend Award 2015: Siah tilldelas priset för sitt arbete med kollektionen "Nomadized. Siah har ett internationellt förhållningssätt och kollektionen är en hyllning till Siahs personliga erfarenheter av att växa upp i olika kulturer. Vi känner att hon kan förstå de behov som Oriflames konsumenter har.

-Detta är en stor möjlighet för Siah att uppnå världsomfattande erkännande och vi är stolta över att kunna ge henne denna möjlighet. Konkurrensen inom modebranschen är hård och genom Oriflame Trend Award vill vi stödja unga talanger genom att ge dem en möjlighet att arbeta för ett internationellt företag under utbildningstiden, säger Kristina Backlund.

-Kollektionen "Nomadized" handlar om en modern nomad som är en sökare och samlare. En person som drivs av en nyfikenhet för nya kulturer, nya uttryck och behovet av att känna sig fri. Vår digitala värld har gjort det möjligt för oss att arbeta via webben och därmed resa när och var vi vill. Jag tror nomadization är något vi kommer se mer av i framtiden. Att välja att leva utan en fast adress är något som fascinerar mig ", säger Siah Javaheri. Grattis säger vi!


Om Oriflame: Oriflame Cosmetics grundades i Sverige 1967 av Jonas och Robert af Jochnick och deras vän Bengt Hellsten. Idag är Oriflame ett internationellt kosmetikföretag med försäljning i över 60 länder. Oriflame har ett brett produktutbud av innovativa skönhetsprodukter inspirerade av naturen. Respekt för medmänniskor och natur är en viktig del av företagets kultur. Oriflame stödjer ett flertal välgörenhetsorganisationer världen över och är bland annat medgrundare av World Childhood Foundation. 

Nyheter

Visa mer