Formstudenter lanserar produkt på Designtorget

Lisa Lindh och Celine Strömbäck går sista året på Formprogrammet och har redan lanserat sin första produkt på Designtorget.

En flexibel produkt 

Unit togs fram under en kurs i småskalig produktion i samarbete med Designtorget i våras.  Studenterna fick då fritt utveckla en produkt från idé till färdigt resultat. Unit är tänkt som en produkt som kan förändras efter behov. Den kan vridas, vändas, läggas eller ställas, för sig själv eller i kombination med flera andra och användas som en hylla, ett bokstöd eller som mindre förvaring.

–Saker byts ut och förlorar snabbt sin betydelse. Därför funderade vi över hur en produkt skulle kunna ge uppmärksamhet till något genom en ny inramning. Bland annat inspirerades vi mycket av offentliga miljöer och butiker där produkter ständigt skyltas och visas upp, och tittade mycket på piedestaler vars syfte är just att förhöja det som adderas till den, berättar Lisa Lindh och Celine Strömbäck.

Småskalig produktion i Sverige

Sex månader efter att första versionen av Unit presenterades och såldes i begränsad upplaga på Designtorget ingår den nu i det ordinarie sortimentet.

–Vi har justerat och finslipat produkten på detaljnivå för att få till det sista som gjorde att den blev precis som vi ville ha den. Vi har ökat tjockleken på plåten lite, rundat hörnen och gjort mässingen mer tydlig genom att öka den i proportion. Den ljusgråa färgen finns kvar, men istället för vinröd finns den nu i mossgrön. Produktionen sker i Kungsör där den bockas för hand, men det är fortfarande vi själva som monterar alla mässingsprofiler, sätter på etiketter och packar vilket gör att vi kontrollerar varje produkt som levereras. Så det handlar fortfarande om småskalig produktion! säger Lisa och Celine.

Unit säljs förutom på Designtorgets webb också på butikerna i Kulturhuset, Götgatan, Sickla och Västermalmsgallerian i Stockholm samt i butiken på Vallgatan i Göteborg och i butiken på Södra Förstadsgatan i Malmö.

Nyheter

Visa mer