Formstudent ställer ut i New York

Erik Nyström, examensstudent på Beckmans Designhögskola, har blivit inbjuden att ställa ut på designmässa i New York.

Om två veckor ställer Erik Nyström ut sitt examensprojekt här på Beckmans Designhögskola. Men redan nästa vecka visar han sitt tidigare Beckmansprojekt, hängaren "Hang On", på Collective Design Fair 2015 i New York!

1. Hur kommer det sig att du ställer ut i New York?
-Beckmans hade en monter för första gången på Milanomässan och jag och tre andra studenter från Form samt en lärare åkte ner för att visa upp objekt som vi ställt ut på på årets möbelmässa i Stockholm samt projekt från Visuell Kommunikation och Mode. På en av dagarna i Milano träffade jag Lora Appleton från kinderMODERN, en amerikansk producent och gallerist, som kom fram och verkligen gillade min klädhängare "Hang On". Varpå vi pratade och bytte visitkort. När jag kom tillbaka till Stockholm så hörde hon av sig och ville ställa ut "Hang On" på utställningen Collective Design fair i New York den 13-17 maj. Problemet var att min klädhängare fortfarande var fast i transporten från Milano... Men tillslut kom den fram och jag skickade den vidare mot New York.

2. Hur var det att ställa ut i Milano?

-Det är verkligen en otroligt stor maskin - Milanomaskinen. Det händer grejer i hela stan och du får uppleva hela spektrat av designvärlden. Allt från bakgårds-loppis till marmor och guldfeber. Det är något som bör upplevas om du är intresserad av inredning, det är också ett bra ställe att knyta kontakter. Både internationella och med folk från Sverige. Ni vet när man träffar en svensk på andra sidan jorden och helt plötsligt så börjar man prata med varandra bara för att man kommer från samma land. Lite liknande upplevelser blir det för att man håller på med design och träffas i Milano.

3. Vad får vi se på Examensutställningen som öppnar om två veckor?
-Jag har jobbat med hur vi tolkar ljud till tredimmensionella objekt. Så jag har skapat ett kort musikstycke där jag tolkar de fyra instrumenten till fyra olika objekt - en lampa, ett bord, en sittmöbel och en bordsbetjänt. Kom och ta del av den audiovisuella perceptionsupplevelsen!

Nyheter

Visa mer