Formstudent samarbetar med modeföretaget Hope

Gedigna kunskaper i metall och kontakter genom det nätverk som Beckmansstudenter skapar under sina år på skolan, var början på formstudenten Elin Lindströms designsamarbete med modeföretag Hope.

–Förra hösten hörde nuvarande designer på Hope och Beckmans-alumn Patrik Guggenberger av sig till mig. Han gick sitt sista år på Beckmans när jag gick mitt första. Patrik hade fått nys om mina kunskaper inom metall och ville att jag skulle komma på möte för att prata om ett möjligt samarbete, berättar Elin.   

Designuppdrag: smycke

Elin Lindström har precis börjat sitt sista år på Formprogrammet på Beckmans. Innan dess har hon arbetat som smed och studerat metallformgivning. Redan under andra året på Beckmans fick hon designuppdrag utanför skolan och formgav Guldvågen-priset. Nu är hon aktuell med designsamarbetet med Hope som resulterat i ett smycke för Pre Spring 2017 och ett för SS2017.   

–Inför det första arbetet med Pre Spring 2017 hade Hope en färdig idé där mitt jobb blev att förverkliga den på bästa sätt. Det innebar konstruktion, produktion och tillverkning. Inför SS2017 visade de upp skisser och koncept samt kom med önskningar kring känsla och funktion. Jag skissade fram förslag och vi bollade tillsammans fram den form vi var ute efter. Min viktigaste roll är att agera som länk mellan formgivare och hantverkare, produktion och tillverkning eftersom jag kan båda sidor, berättar Elin.   

Nu när hössterminen på ditt sista år precis dragit igång, vad ser du mest fram emot? 

–Jag måste erkänna att jag ser väldigt mycket fram emot att gå ut och få börja jobba. Men för att "hold my horses" så brukar jag tänka på hur mycket som hänt senaste året och att lika mycket magiskt kan hända detta år, säger Elin.

Nyheter

Visa mer