Anssi Arte är grafisk designer och författare till den initierade boken om hur graffitistilar, typografi och visuell design inspireras av varandra och i sin tur påverkar musik, mode, design, foto och film.">

Forms of Rockin’ - föreläsning med grafisk designer Anssi Arte

Anssi Arte är grafisk designer och författare till den initierade boken om hur graffitistilar, typografi och visuell design inspireras av varandra och i sin tur påverkar musik, mode, design, foto och film.

”The idea of style and competing for the best style is the key to all forms of rockin’, ” från den inflytelserika filmen Style Wars från 1983.

Graffiti och visuell kultur

Flyter subkulturer fritt i sitt eget utrymme, eller är de anslutna till resten av samhället? I Forms of Rockin´, är graffitistilar anslutna till grafisk design och andra populärkulturella uttryck såsom musik, mode, fotografi, design och filmer. I boken Forms of Rockin’ visar författaren Anssi Arte kopplingar mellan det sena 1900-talets visuella design, typografi och graffiti. I en genomgång av nutidens mest kraftfulla visuella symboler och stilar ger Arte en kärleksförklaring till bokstaven och dess plats i vår kultur.

Öppen föreläsning 14 september

Välkommen till en föreläsning med Anssi Arte, grafisk designer och graffiti-entusiast, om sin bok Forms of Rockin’, ursprungligen ett MA examensprojekt från Aalto University i Helsingfors, 2015. Anssi Arte bor och verkar i Helsingfors som grafisk formgivare specialiserad på visuell identitet och märkesbyggande.

Föreläsningen hålls på engelska och är ett samarbete mellan Kungliga Biblioteket, Stockholms Typografiska Gille, Beckmans Designhögskola och Dokument Press. Observera att föreläsningen hålls på Kungliga Biblioteket.

Fri entré. Begränsat antal platser, anmäl dig gärna via Facebook-eventet.
Tid: Onsdagen den 14 september kl 17.30-18.30
Plats: Hörsalen, Kungliga Biblioteket, Humlegården

Nyheter

Visa mer