Examensutställning 2017

Årets examensprojekt inom form, mode och visuell kommunikation visas på Beckmans 18-23 maj.

”Genom att öppna skolan och bjuda in allmänhet, nyfikna och bransch att ta del av studenternas examensarbeten firar vi den kunskap som är unik för Beckmans. Vi firar denna kunskap i ett samhälle som behöver nyanser. Att dela med sig, vara generös och visa det som gjorts. Det är vad examenspublicering handlar om – att bidra med bitar till en gemensam förståelse där du som besökare också är en viktig del av kunskapsprocessen. Arbete pågår, välkomna!” säger rektor Zandra Ahl.

Årets curator

Curator för årets utställning är Marcia Harvey Isaksson, inredningsarkitekt, utställningsformgivare och gallerist.

”Min roll som curator i examensutställningen handlar om att hjälpa studenterna lyfta fram deras projekt på bästa möjliga sätt. I år har vi satsat på att skapa en levande utställning med flera spännande programpunkter. Vi har även fokuserat på nya sätt att visa modestudenternas projekt i personliga små showrooms,” säger Marcia.

Pressvisning den 18 maj kl 13.00 på Beckmans

Rektor Zandra Ahl och curator Marcia Harvey Isaksson hälsar välkomna kl 13.00. Studenter och programansvariga finns på plats under pressvisningen. Examenswebben med samtliga studenters projekt publiceras den 16 maj.

Anmälan till Sofia Hulting, pressansvarig

Utställningens öppettider 18-23 maj

vernissage 18 maj kl 16.00-20.00
vardagar kl 12.00-19.00
lör-sön kl 11.00-16.00

Modevisning 16 maj kl 15.00 på Kulturhuset Stadsteatern

Årets avgångsstudenter på modeprogrammet visar sina examenskollektioner i Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern den 16 maj.

”Vi är väldigt stolta över att tillsammans med Beckmans Designhögskola kunna bjuda publiken på en storslagen modevisning i Hörsalen den 16 maj i vilken examensstudenternas modekollektioner kommer att presenteras, säger Karina Ericsson Wärn,”chef Konst/Design och Mode, Kulturhuset Stadsteatern och fortsätter ”Vi är ju en väldigt vital modenation, att Kulturhuset Stadsteatern kan bidra till att göra morgondagens nydanande mode mer tillgängligt för alla är viktigt då mode som uttryck fungerar som ett lackmuspapper på vår samtid och det samhälle vi lever i.”

Anmälan till pressvisningen till Sofia Hulting, pressansvarig.

Nyheter

Visa mer