Examensprojektet Concretely Happy fick tre stipendier

Designgalleriet, The Glass Factory och Design Lab S tyckte lika och gav alla tre sina stipendier till formstudenten Jonatan Nilsson och hans examensprojekt.

Materialexperimenterande betongprojekt

Concretely Happy är ett materialexperimenterande projekt i betong där tekniker som pigmentering och friläggning av betong använts, liksom en egenutvecklad reliefteknik. Förutom att utforska materialet betong är det också en kommentar till dagens bostadsbyggande. 

–Samtidigt som Concretely Happy är ett projekt förankrat i det praktiska görandet och utforskandet av ett material, så kommenterar det dagens bostadsbyggande som, sitt funktionalistiska arv till trots, inte känns det minsta rationellt eller ärligt. Concretely Happy är däremot en garant för hundra procent ärlig design! säger Jonatan om sitt hyllade projekt. 

Designgalleriets stipendium

Stipendiet delas ut efter kriteriet "ett examensarbete som har relevans i samhället" och består av prissumma 10.000 kr samt en egen utställning på Designgalleriet i december. 

–Jonatan Nilsson har lyckats visa att vi i ett funktionellt och modernistiskt samhälle kan få in experimentlusta och färg i vår vardag på ett nytt sätt. Innovativ och hjärtligt, säger Stefan Nilsson på Designgalleriet.

Residency på The Glass Factory och Design Lab S

Förutom Designgalleriets stipendium valde även The Glass Factory att tilldela Jonatan sitt residency-stipendium "Campus Factory". Det innebär två veckors produktionsbaserad arbetsvistelse i deras glashytta The Glass Factory Hot Shop med fri tillgång till verkstadens utrustning samt stöd från tekniker.

Ett residency under hösten blev det också hos Design Lab S, en kollektiv designstudio i Skärholmen som undersöker designprocessen, material, estetik och frågeställningar genom praktiskt skapande.

Nyheter

Visa mer