Dansfilmen Andas, ett examensprojekt från Beckmans Designhögskola, har vunnit Bästa film på Story filmfestival och är Official Selection till dansfilmfestivalen 40 NORTH Dance Film Festival som pågår i San Diego denna vecka.">

Examensprojekt utvalt till internationell filmfestival

Dansfilmen Andas, ett examensprojekt från Beckmans Designhögskola, har vunnit Bästa film på Story filmfestival och är Official Selection till dansfilmfestivalen 40 NORTH Dance Film Festival som pågår i San Diego denna vecka.

Dans som storytelling

Filmen är gjord av Madelene Lindberg  som gick ut Visuell kommunikation i våras och handlar om stress. I filmen får vi möta en kvinna som vaknar med en känsla av total utmattning och genom dans får vi följa med på hennes inre resa.

–Jag har alltid velat kunna dansa och varit fascinerad av dansens och kroppens förmåga till storytelling. Framförallt är det ju förmågan den har att beröra; som teater utan ord. Ett sätt att berätta det som man inte ser. Därför valde jag att använda dans för att visualisera stress och oro, berättar Madelene.

Prisad film

Nu har filmen valts ut till Official Selection på den internationella dansfilmfestivalen 40 NORTH i San Diego, Kalifornien. För några veckor sedan vann filmen dessutom ”Bästa film” i kategorin Supertungvikt i Story filmfestival, Film i Västernorrlands kortfilmfestival. Priset innebär 15 000 kr i filmstöd till att göra en ny film.

–Just nu arbetar jag med idéer till en ny film, men framöver är jag öppen för att arbeta med alla delar av filmprocessen och olika typer av rörligt, inte bara som regissör. Jag skulle gärna vilja jobba med att hjälpa andra att förverkliga sina idéer också, säger Madelene.

Nyheter

Visa mer